‘Mijn vrouw laat ons hele leven om Instagram draaien’

vrouw instagram

‘Onze dochter mag niet eens speelgoed dat niet bij haar Instagram past’

Tammo* en zijn vrouw Simone zijn zielsgelukkig met de geboorte van hun dochtertje. Maar dat uit zich op verschillende manieren. Zo is zijn vrouw een populaire ‘momfluencer’ geworden op Instagram, en vindt hij dat ze veel te ver gaat voor het perfecte Insta-kiekje. Op Reddit deelt hij dat hij daarom van Simone wil scheiden. Denk jij dat dit huwelijk nog te redden is?

Schone schijn

“Simone heeft het altijd belangrijk gevonden om goed voor de dag te komen”, deelt Tammo. “Gewoon net even extra haar best doen wanneer we bezoek krijgen en zo, het was nooit een probleem”, schrijft hij. “Maar na de geboorte van onze dochter begon ze met een Instagram-account over het moederschap, en had ze al snel meer dan 400.000 volgers. Sindsdien voelt het niet meer alsof ik in ons huis woon, maar in een Instagram-fotoshoot”, omschrijft de gefrustreerde echtgenoot op Reddit.

Alles voor de volgers

En daar gaat Simone heel ver mee, vindt Tammo. “Er kan geen bewijs zijn dat in dit huis geleefd wordt. Simone is continu zó aan het stressen dat dingen er goed uit moeten zien, dat ze nergens meer van geniet”, deelt hij. Als voorbeeld legt hij uit hoe een bijzondere mijlpaal van hun dochtertje verliep. “Ze viel tegen me uit direct na de eerste stapjes van onze kleine. Ik had namelijk net mijn drinken achter haar neergezet op de koffietafel, terwijl mijn vrouw onze dochter aan het filmen was. Volgens haar was dat ‘het enige wat ze kon zien’ en zou ze nu extra tijd moeten besteden om dat uit de video te editten voor haar Instagram. Ze noemde me een egoïstische eikel om het neerzetten van mijn drankje zodat ik de eerste stappen van ons dochtertje kon zien.”

Speelgoed

Maar niet alleen Tammo heeft het moeilijk met de situatie. Ook hun kleine spruit begint de nadelen te ontdekken van haar moeders Instagram-obsessie. “De slaapkamer van ons dochtertje is een grote brij van beige en gebroken wit, en ze heeft bijna geen speelgoed. Dat was eerder nog wel te doen, maar ze wordt steeds ouder. Simone wil geen speelgoed voor haar kopen dat niet matcht met haar stijl en thema.” Ook hier geeft Tammo een voorbeeld van. “Onze dochter was samen met mijn moeder uit winkelen geweest, en ze had een poppenhuis uitgezocht van een show die ze geweldig vond. Maar Simone zei dat ze het poppenhuis bij mijn moeder moest laten staan. Bij ons thuis zou er ‘geen plek zijn’, maar dat is niet waar.”

Scheiding

Wat Tammo ook probeert: Simone wil geen compromissen sluiten over haar Instagram-account. En dus heeft Tammo de scheidingspapieren erbij gehaald. “Simone is ervan overtuigd dat ik haar verlaat voor een ander, maar daar is niets van waar. Ik kan simpelweg niet blijven leven in wat voelt als een museum, waar ik niks mag aanraken. Ik kan niet eens een tent van dekens bouwen met mijn dochter omdat Simone dan boos wordt dat ik haar ‘speciaal gevouwen decoratieve dekens’ heb gebruikt.”

Tammo is daarom helemaal klaar met pogingen om zijn huwelijk te redden. Denk jij dat dit nog goed kan komen, of doet hij er verstandig aan de handdoek in de ring te gooien?

Lees ook: Influencer laat de waarheid achter perfecte Instagramfoto’s zien

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Vitolda Klein