‘Ik ben zwanger, maar ik wil een abortus. Mijn vriend is daarop tegen’

abortus

Ze weet nu niet meer wat ze moet doen

Georgina* is er onlangs achter gekomen dat ze in verwachting is. Haar vriend Jack zag hun toekomst als ouders meteen voor zich, maar Georgina deelt dat gevoel niet. Het leidt tot discussies over het plegen van een abortus. Op Reddit vraagt Georgina lezers om raad.

Reactie van haar vriend

“Ik ben vier weken zwanger en ik heb niet de behoefte om de zwangerschap voort te zetten. Ik ben vier jaar samen met Jack, die wel graag een kind wil”, begint Georgina haar verhaal. “De afgelopen vier jaar was ik aan de pil en het is me altijd gelukt om niet zwanger te raken. Toch is het dus gebeurd en ik ben er al 95% zeker van dat het ik weg wil laten halen. Het enige waardoor ik ga twijfelen, is de reactie van Jack.”

Niet eerlijk

“Zelf heb ik nog helemaal niet de behoefte om moeder te worden”, schrijft Georgina. “Ik heb dat ook aan Jack duidelijk gemaakt toen we begonnen met daten en hij reageerde daar heel begripvol op. Veel mensen om ons heen krijgen momenteel kinderen, maar ik moet er echt nog niet aan denken. Ik zie het gewoon nog niet zitten om mijn eigen leven op te geven zodat ik een kind kan grootbrengen. Ik wil de vrijheid en alles waar ik voor heb gewerkt nog geen vaarwel zeggen.” Ze zou het vooral zielig vinden voor de baby. “Als ik nu moeder zou worden, zou ik niet blij zijn met mezelf en het kind. Dat vind ik niet eerlijk tegenover het kind. “

Wel een dier, geen baby

Georgina heeft vaak medelijden met mensen die kinderen hebben. “Ze hebben dan ineens geen leven meer buiten het kind om. Ze praten alleen nog maar over het kind en vader of moeder zijn wordt hun hele identiteit. Daar heb ik echt nog geen zin in. Het lijkt me hartstikke leuk om voor een dier te zorgen, maar een mensje gaat me net iets te ver.” Ook ziet ze enorm op tegen het gehele proces voorafgaand aan de geboorte. “Een hele zwangerschap doorstaan lijkt me vreselijk. Ik ga enorm aankomen, terwijl ik lange tijd diëten heb gevolgd om mijn huidige gewicht te bereiken. Mijn moeder had echte helzwangerschappen waarbij ze de hele tijd misselijk was en ik vrees daar ook voor. Bovendien lijd ik aan een aandoening die ervoor zorgt dat een bevalling erg moeilijk kan worden.”

Een heel leuk idee

Hoe zit het met haar vriend? “Jack ziet het krijgen van kinderen als iets wat je op een gegeven moment gewoon doet. Hij praatte er nooit enthousiast over, maar sinds hij heeft ontdekt dat ik zwanger ben wordt hij steeds fanatieker. Het lijkt hem enorm leuk als we een kindje zouden krijgen. Hij heeft echter ook laten blijken dat hij het zou accepteren als ik abortus zou plegen, omdat ik degene ben die de hele zwangerschap en bevalling moet doorstaan.” Toch zit het Georgina helemaal niet lekker. “Het voelt niet fijn om een abortus te laten plegen als je weet dat je partner stiekem wel kinderen wil. Maar het is toch geen goed idee om het kindje te houden zodat mijn relatie sterk blijft?” Wat zou jij Georgina aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam wueiou38e.

Lees ook: Vrouw is in shock: ‘Mijn man schopte onze hond drie keer’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ernest Brillo