‘Ik heb tegen ouders gezegd dat ze hun kind niet konden opvoeden’

opvoeden

‘Andere mensen hoeven toch niet de dupe te worden van die slechte opvoeding?’

Jeremy* heeft onlangs een lange vlucht gemaakt. Tijdens het wachten op zijn koffer gaat hij een discussie aan met twee ouders, omdat hun kind roekeloos gedrag vertoont. Nu vraagt hij zich af of dat wel verstandig is geweest. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Vervelend kind

“Ik had een lange vlucht achter de rug en was daardoor behoorlijk gesloopt”, begint Jeremy zijn verhaal. “Toen ik op mijn koffer stond te wachten, zag ik een gezin met twee kleine kinderen aan komen wandelen. Dat was wel het laatste waar ik op dat moment zin in had. Een van de kinderen had ook nog eens een skateboard onder zijn arm, dus dat beloofde niet veel goeds.” Wat Jeremy vreesde, gebeurde ook: het kind begon door de grote hal te skaten. “Hij maakte enorm veel lawaai en botste telkens overal tegenaan.”

Ruzie gemaakt

Het duurde niet lang voordat Jeremy het slachtoffer was. “Het kind knalde keihard tegen me op met z’n skateboard. Het was zo’n klap dat ik meteen achterover viel. M’n scheenbeen begon flink te kloppen en ik voelde dat het de volgende dag een grote blauwe plek zou worden. Tot mijn grote verbazing zeiden de ouders er niets van.” Daarop besloot Jeremy het heft in eigen hand te nemen. “Ik strompelde naar de ouders toe en ging tegen hen tekeer. Ik zei sarcastisch tegen ze dat het een enórm goed idee was om hun verwende puber door zo’n hal te laten skaten.”

Van streek

De ouders namen het Jeremy niet in dank af. “De moeder begon tegen me te schreeuwen en later mengde de vader zich ook nog eens in de discussie. Uiteindelijk liepen ze boos weg en ben ik naar de andere kant van de hal gegaan om af te koelen. Ik was echt van slag, omdat ik normaal het liefst zo ver mogelijk bij confrontaties vandaan blijf. Toch heb ik nog altijd het gevoel dat ik het juiste heb gedaan door de ouders met hun slechte opvoedkeuze te confronteren. Ben ik te hard geweest?” Wat zou jij tegen Jeremy zeggen?

*De naam Jeremy is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam wilop00.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder noemt haar kleinzoon bij een andere naam’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Yousef Alfuhigi