Aha: met dít trucje maak jij je sneakers weer stralend wit!

witte sneakers

En waarschijnlijk heb je alle benodigdheden al in huis

Witte sneakers kun je met veel verschillende outfits combineren, maar er is helaas één groot probleem: ze worden zo snel vies. Gelukkig is er een trucje waarmee je je witte gympen supersnel weer laat stralen. En het beste is dat je voor de benodigdheden waarschijnlijk niet eens naar de winkel hoeft! 

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen – en dat geldt ook voor vieze sneakers. Om te voorkomen dat je schoenen vies worden kun je ze in sprayen met crap protect, regen vermijden en héél voorzichtig lopen. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan en duurt het niet lang voordat de kleur van je gympen toch begint te vervagen. En dan is het zaak om de viezigheid vakkundig te verwijderen.

Zo ga je te werk

Om je schoenen weer spierwit te krijgen, hoef je alleen maar een mixje te maken van drie ingrediënten: tandpasta, baking soda en afwasmiddel. Neem van elk ingrediënt een eetlepel en meng dit goed door elkaar. Pak vervolgens een oude tandenborstel (hierna gebruiken voor het poetsen van je tanden is geen optie meer), en boen de schoenen schoon door met de tandenborstel het mixje eroverheen te schrobben. Vervolgens haal je een natte doek over de sneakers heen om het resterende vuil te verwijderen. Je zult zien dat ze weer stralend wit zijn!

Lees ook: ’11 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met een kledingstomer’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Pexels