‘Ik zette mijn schoonmoeder het huis uit nadat ze mijn vrouw aan het huilen maakte’

Koffer inpakken

‘Mijn hart brak toen ik mijn vrouw zo zag huilen’

Rianne* woont in een andere stad dan haar schoonfamilie. Haar vrouw Chloe heeft nooit een heel hechte band met haar moeder gehad. Rianne vermoedt dat dit komt doordat Chloe’s familie jarenlang niet achter haar geaardheid stond. Als Chloe’s moeder een tijdje bij hen is, en ze Chloe aan het huilen maakt, besluit Rianne haar uit huis te zetten. “Maar had ik dat wel moeten doen?”, vraagt de vrouw zich af op het forum Reddit.

Verblijven

Rianne en Chloe zijn al een paar jaar getrouwd en hebben samen twee kinderen. Ondanks dat Chloe niet een heel goede band heeft met haar moeder Ruth heeft, vond het stel het toch een leuk idee om Ruth twee weken bij hen te laten overnachten. Ruth wilde namelijk graag wat tijd met haar kleinkinderen doorbrengen. “De eerste paar dagen verliep het verblijf van Ruth bij ons heel soepel. Ze had haar eigen kamer en bracht tijd met de kinderen door”, deelt Rianne.

Ruzie

Later die week viel het Rianne op dat Chloe wat chagrijnig was. “Ze zei dat ze moe was van werk. Ik zocht er verder maar niet te veel achter, maar het viel me wel op dat er een spanning tussen Ruth en Chloe was.” Rianne deelt dat de twee al vaker spanningen gehad, omdat ze vermoedt dat Ruth een lange tijd moeite had met Chloe’s geaardheid.

“Gisteren trof ik Chloe thuis huilend aan. Mijn hart brak toen Chloe vertelde over de kwetsende dingen die haar moeder had gezegd. Normaal gesproken ben ik een heel rustig persoon, die de controle nooit verliest. Maar dit keer nam de emotie het van me over. Ik klopte op de deur van mijn schoonmoeders slaapkamer en vertelde dat ze nu naar huis moest gaan. Ruth beledigde Chloe vervolgens nog een paar keer en vertrok toen.”

Opgelucht

Vlak nadat Ruth was vertrokken, gaf Chloe aan dat ze opgelucht was. “Ze zei dat ze geen idee had hoe ze de overige dagen had overleefd als Ruth langer was gebleven.” Chloe’s broers, zussen, tante en oom begonnen Chloe daarna echter allemaal te appen. “Ze vonden allemaal dat ik enorm onbeleefd was tegen Ruth. Ook haar vader belde ons om te vertellen hoe onbeleefd we zijn geweest. Hij vindt dat we de familieband nu hebben verpest. Ben ik inderdaad te ver gegaan?”, vraagt de vrouw zich af.

*Rianne is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam Final-Chart-330. 

Lees ook: Jocelyn: ‘Mijn ex wil dat ik de diamanten ketting die ik van hem kreeg teruggeef’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock