Man vertelt: ‘Mijn peuter mag iedereen, behalve mijn zus’

kind

‘Daarom denkt ze dat mijn kind een ‘vendetta’ tegen haar heeft’

Fokko* en zijn vrouw zijn de trotse ouders van een schattig dochtertje genaamd Kay. Hoewel Kay over het algemeen heel sociaal is, lijkt ze het tegenovergestelde te zijn in de buurt is van Fokko’s zus, Jorike. Dit zorgt voor spanningen binnen de familie en Fokko vraagt de lezers op Reddit om advies. 

Sociale peuter

“Mijn dochtertje Kay is ontzettend sociaal. Ze gaat door die fase dat ze continu naar iedereen aan het zwaaien is en iedereen wil begroeten.” We kennen het ongetwijfeld allemaal. Maar zoals je vast ook weet, kunnen peuters soms bijzonder verlegen worden rond bepaalde mensen – en dat heeft niet altijd een goede reden. “Kay is absoluut niet verlegen, maar de enige uitzondering is mijn zus Jorike. Als Jorike op ons afkomt, kruipt Kay weg achter mijn benen, en ze begint te huilen zodra Jorike haar oppakt”, schrijft de vermoeide vader.

Opzet

“Omdat Jorike de uitzondering is, is ze ervan overtuigd dat Kay een ‘vendetta’ tegen haar heeft”, deelt hij op Reddit. “Ik vind het absurd en vergezocht. Mijn kindje is geen fan van je, big deal. Je was zelf vast ook niet even enthousiast over elke persoon die je op die leeftijd ontmoette”, schrijft hij. “Maar Jorike vindt dat we Kay moeten straffen voor haar ‘gebrek aan respect’. Jorike houdt van kinderen, en dat mag natuurlijk, maar ze verwacht dat alle kinderen ook evenveel van haar houden. Jorike claimt steeds dat alle kinderen haar lief vinden en dat geen enkel ander kind haar zo ‘slecht behandelt’ als Kay.”

Escalatie

Op een recent familiefeest escaleert de situatie. “We waren er net een uurtje toen Jorike me even apart nam. Ze kwam met een hele theorie over hoe mijn vrouw Kay ’tegen Jorike’ zou ‘vergiftigen’. Het moet een beetje vreemd geleken hebben, maar haar verhaal was zó belachelijk dat ik in lachen uitbarstte. Jorike stormde hierop boos weg. Ik dacht dat de kous hiermee af was. Daar had ik het mis”, schrijft Fokko. “Op een gegeven moment griste Jorike Kay opeens van de schoot van haar opa, waarmee ze leuk aan het spelen was. Kay wilde niet zomaar stoppen met spelen én ze wilde niet in Jorikes armen zitten, dus zij begon te huilen. Mijn vrouw haastte zich naar Jorike toe om Kay te kalmeren, en ik confronteerde Jorike met wat ze aan het doen was. Ze zei dat ze haar theorie aan het testen was en dat nu wel duidelijk was dat ze gelijk had.”

Vertrek en verdeeldheid

“Ik vind nog altijd dat Jorikes gedrag belachelijk was. Ik heb toen snel onze spullen bij elkaar gepakt, en zei tegen Jorike: ‘Ik hoop dat je ophoudt met erkenning eisen van een peuter, en wat fucking hulp zoekt’. Vervolgens ben ik samen met m’n vrouw en Kay vertrokken.” Inmiddels is de hele familie op de hoogte van de spanning tussen Fokko en Jorike. “Mijn moeder zei dat ik me had aangesteld met mijn reactie en dat het normaal is dat Jorike zich gekwetst voelt dat Kay haar ‘buitensluit’.” Wat vind jij: had hij het anders aan kunnen pakken?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam AITALilo.

Lees ook: Te leuk! Je kunt je nu opgeven als figurant voor Gooische Vrouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock