‘Ik wil niet meer voor deze familie oppassen, omdat ik opeens op een extra kind moest letten’

Oppassen

‘Reageer ik nu overdreven?’

De zestienjarige Yara* past regelmatig op drie kinderen. Onlangs moest ze opeens op nog een extra kind letten, maar kreeg daar niet extra voor betaald. Iets wat haar toch wel dwars zat. Op het forum Reddit vraagt ze zich daarom af of het normaal is dat ze in deze situatie niet extra betaald kreeg en dat het niet eerder was doorgegeven dat ze op een extra kind moest letten. 

Veel aandacht

“Ik pas op voor een familie die een baby van een paar maanden heeft en een tweeling van vier jaar”, begint Yara haar verhaal op Reddit. “Omdat de kinderen nog zo jong zijn, hebben ze alledrie veel aandacht nodig. Toen ik weer een avond ging oppassen en de ouders de deur uit wilden gaan, kwamen hun vrienden langs om hun kindje van vier jaar bij mij af te zetten. Ik krijg daar niet extra voor betaald en dit was van tevoren ook niet doorgegeven.”

“De ouders liepen naar me toe en zeiden dat hun dochter op dezelfde tijd naar bed gaat als de kinderen waar ik al voor oppas. In totaal heb ik zes uur op de kinderen gepast. Tijdens het oppassen vroeg ik me af of ik erover moest beginnen dat dit niet aan me was doorgegeven en dat ik er niet extra voor betaald krijg. Ik vond het eerlijk gezegd gek dat het niet aan me was gevraagd of ik op een extra kind wilde passen.”

Oneerlijk

Voor Yara voelde de situatie oneerlijk aan. Toch besloot ze er uiteindelijk niks van te zeggen. “Ik zei er niks van en zei tegen mezelf dat het geen big deal was. Ook kreeg ik inderdaad niet extra betaald. Wel vertelde ik mijn ouders en vrienden over de situatie en zij vonden allemaal dat er misbruik van me was gemaakt.”

“Gisteren appte de moeder van de kinderen me om te vragen of ik morgen weer wil oppassen. Ik vertelde haar dat ik dat niet zag zitten, omdat ik me niet comfortabel voelde door de vorige keer; dat ik onverwacht op nog een kind moest passen. Ze kon mijn antwoord echter niet waarderen en appte me dat ik onbeleefd was. Ze gaf aan dat ik veel eerder wat had moeten zeggen en dat het mijn fout is dat ik niet eerder wat zei. Ik voel me heel rot over de situatie. Mijn ouders zeggen echter dat deze vrouw me een schuldgevoel probeert aan te praten, omdat ik nog maar zestien ben.”

“Ik heb niks meer laten horen aan de vrouw voor wie ik oppas, maar ik weet ook niet wat ik dan zou moeten zeggen. Heb ik het helemaal verkeerd aangepakt?”, vraagt het meisje zich af. Wat vind jij?

*Yara is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam CricketImpportant2536.

Lees ook: Jocelyn: ‘Mijn ex wil dat ik de diamanten ketting die ik van hem kreeg teruggeef’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock