Deze jongens- en meisjesnamen werden vorig jaar het meest gekozen

jongens meisjesnamen vorig jaar 2019

In 2019 kregen pasgeboren baby’s deze namen het meest 

Dankzij de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) weten we welke jongens- en meisjesnamen pasgeboren kinderen afgelopen jaar het meest kregen. In totaal werden er in Nederland in 2019 maar liefst 169.189 baby’s geboren. Van dit aantal zijn er 86.653 jongens en 82.536 meisjes. Op basis van de kinderbijslag die de SVB uitbetaalt, is de organisatie in staat een lijst samen te stellen met de populairste jongens- en meisjesnamen van 2019.

Populairste kindernamen

De SVB maakt bekend welke jongens- en meisjesnamen ouders in 2019 het meest kozen. De lijst is gebaseerd op gegevens die tot en met november vorig jaar verkregen zijn. Voor jongens is de naam Noah het populairst. Meisjes kregen het vaakst de naam Emma. Maar liefst 785 ouders gaven hun pasgeboren zoon de naam Noah en 731 ouders noemden hun dochter Emma in 2019. 

Meisjesnamen 2019

Naast Emma is ook Mila een zeer populaire meisjesnaam. Deze naam is 671 keer aan een kindje geven en staat daarmee op de tweede plek van populairste meisjesnamen. Ook Sophie is nog altijd een geliefde meisjesnaam. Maar liefst 645 meisjes kregen vorig jaar deze naam. Als we kijken naar een jaar eerder, 2018, zien we dat Julia dit jaar erg in trek was. In 2019 is deze naam iets gezakt en op de vijfde plek terechtgekomen.

Jongensnamen 2019

Noah is veruit de populairste jongensnaam voor pasgeboren kinderen in 2019. Niet ver achter de naam Noah ligt de jongensnaam Daan. Maar liefst 717 jongens werden vorig jaar Daan genoemd. Op de derde plek in het overzicht van de Sociale Verzekeringsbank is de naam Lucas geëindigd.

Lees ook: Vrouw bevalt via natuurlijke weg van 6 (!) kilo wegende baby

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash