Vrouw vertelt: ‘Ik heb ruzie met de moeder van mijn stiefdochter nadat ik haar wilde helpen’

moeder stiefdochter

De moeder is niet blij dat haar dochter is meegenomen naar een arts

De band met de ex van je partner zal voor veel mensen niet eenvoudig zijn. Maar als er kinderen in het spel zijn, zul je toch regelmatig met elkaar te maken krijgen. Dat is ook het geval voor Maddie*, die samen met haar man voor haar stiefdochter Claire zorgt. Na een bezoekje aan de arts belandt ze in een knallende ruzie met de moeder van Claire.

17-jarige stiefdochter

Op het forum Reddit deelt Maddie haar verhaal. “Ik ben nu vier jaar getrouwd met mijn man. Hij heeft een dochter van 17 jaar, Claire, uit zijn vorige huwelijk. Om de week komt ze bij ons. Onlangs bleef ze echter wat langer, omdat haar moeder positief getest was op het coronavirus.” Doordat Claire deze keer meer tijd bij haar stiefmoeder doorbrengt, begint Maddie iets op te vallen.

Hevige menstruatie

“Claire werd ongesteld en ik merkte hoe hevig het was. Ze lag drie dagen in bed, moest overgeven en had vreselijke krampen. Ik had dezelfde soort symptomen toen ik haar leeftijd had en ben zelf veel te laat gediagnosticeerd met endometriose. Ik vroeg aan Claire of zo’n pijnlijke menstruatie normaal is voor haar. Ze vertelde me dat haar menstruatie altijd erg hevig was, maar dat haar dokter had gezegd dat sommige vrouwen nu eenmaal minder pijn kunnen verdragen”, vervolgt Maddie.

Naar de gynaecoloog

“Bij mij gingen de alarmbellen rinkelen”, laat Maddie weten. “Ik vertelde haar dat zulke pijn absoluut niet normaal was en dat ze nog eens naar een arts moest gaan. Claire vroeg me of ik mijn gynaecoloog vertrouw en dat doe ik zeker. Daarop vroeg ze me of ik haar dan mee zou kunnen nemen. Gelukkig konden we al snel bij mijn arts een afspraak voor Claire maken. Haar vader vond dat ook goed.”

Opluchting

Maddie gaat mee naar het ziekenhuis en wacht daar in de auto op haar stiefdochter. “Toen Claire terugkwam, barstte ze in tranen ut. Ze was zo opgelucht dat ze te horen had gekregen dat haar pijn niet normaal is en dat er iets aan te doen is. Ze kon medicatie tegen de pijn krijgen, terwijl ze verder zou worden onderzocht.” Claire was blij dat haar probleem eindelijk aangepakt kon worden en belde dan ook meteen haar moeder op om het nieuws te delen.

Woedende moeder

Claire’s moeder vindt daarentegen dat Maddie haar dochter nooit mee had mogen nemen. “Claires moeder belde me woedend op. Ze schreeuwde en schold me uit. Volgens haar was het niet aan mij om me met de gezondheid van haar dochter te bemoeien of om ‘over haar vagina te spreken’. Claire’s moeder dreigde zelfs dat ze de voogdij van ons wilde laten afnemen.”

Grote schok

Voor Maddie is het telefoontje een grote schrok. “Ik ben stomverbaasd. Mijn stiefdochter is oud genoeg om zelf beslissingen te nemen wat haar gezondheid betreft. Ze is 17, ze is geen klein meisje meer. Ik wilde alleen maar helpen omdat ik in mijn tienerjaren hetzelfde mee heb gemaakt. We hadden het niet eens over geslachtsdelen, maar over menstruatie…En ik vind dat heel normaal.” Een kleine troost voor Maddie is dat haar man wel haar kant kiest. “Maar hij is mijn man, dus hij is misschien bevooroordeeld. Ik zou graag horen wat ik verkeerd kan hebben gedaan en of ik mijn excuses nu aan moet bieden.”

Veel begrip

De lezers op het forum laten het duidelijk van zich horen: Maddie zat hier niet verkeerd. Wel kunnen veel mensen zich ook inleven in Claires moeder. “Zij voelt zich vast schuldig of slecht, omdat ze zelf het probleem van haar dochter niet serieus genoeg heeft genomen.” De dreiging van Claires moeder vindt iedereen echter overdreven, zeker gezien Claires leeftijd. “Je hebt zeker goed gehandeld, endometriose is geen kleinigheid”, spreekt een andere lezer uit ervaring. Wat zou jij hebben gedaan in Maddies situatie?

*Maddie en Claire zijn niet de echte namen van de vrouwen. Op het forum deelt de stiefmoeder haar verhaal onder de naam meddelingmedez.

Lees ook: Vrouw is ten einde raad: ‘Mijn stiefdochter van 15 is zwanger

Bron: Reddit | Beeld: Pexels