10 manieren om gewicht te verliezen zonder te veel moeite

gewicht verliezen

Afvallen ging nog nooit zo makkelijk

We willen het bijna allemaal: een paar kilo’s verliezen. Verkies jij het kleedje op de bank boven de loopband in de sportschool? Dan zijn jij en de sportschool gewoon geen match. Ondanks dat het zwoegen in de gym misschien niet voor je weggelegd is, zijn er een aantal andere manieren die de overtollige kilo’s laten verdwijnen. Wij zeggen: proberen maar! 

1. Wrap it up

Ben jij een snoepkont? Dan gaat dit trucje je helpen. Om te voorkomen dat je gedachteloos een zak snoep leegeet, kun je beter kiezen voor snoepjes met een papiertje eromheen. Bij het zien van alle lege snoeppapiertjes gaat er eerder een alarmbel rinkelen. Wedden dat je hierdoor minder snoep gaat eten?

2. Verander je mindset

Wanneer je je volledig focust op gezond eten en veel sporten, maar je dit eigenlijk vreselijk vindt, ga je het hoogstwaarschijnlijk niet volhouden. Deze mindset werkt niet voor jou, dus focus op iets wat je wél vol kunt houden. Eet gezond wanneer het kan en pak de fiets wanneer de afstand niet te lang is. Dit zijn kleine veranderingen, maar maken op de lange termijn het verschil.

3. Zet het licht aan

Deze tip is niet erg romantisch, maar gaat je wel helpen. Uit onderzoek is gebleken dat het eten in een donkere ruimte ervoor zorgt dat je meer ongezond eten naar binnen werkt. Door het felle licht ben je een stuk zelfbewuster en maak je minder ongezonde keuzes.

4. Laat die pan op het aanrecht

Gezellig de pan op tafel? Doe dat maar niet. Hierdoor schep je sneller nog een keer op, terwijl je eigenlijk al genoeg gehad hebt. Laat de boel lekker in de keuken staan.

5. Lunch met je baas

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die met iemand van een ‘hogere status’ eten, automatisch minder eten dan dat zij met ‘gelijken’ zouden doen. Door pal tegenover je baas aan de lunchtafel te gaan zitten, zal je automatisch je porties verkleinen.

Meer tips lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2