Man over de zwangerschap van zijn vrouw: ‘Ik wil dat ze een abortus ondergaat’

zwangerschap

‘We kunnen ons geen kind veroorloven. We leven nu comfortabel en ik wil dat niet opgeven voor een kind’

Veel stellen groeien naar elkaar toe wanneer ze een kind verwachten. Voor Mario* en zijn vrouw Kristie lijkt een onverwachte zwangerschap echter een wig tussen hen te drijven. Mario wil namelijk dat zijn vrouw de zwangerschap afbreekt, iets wat tegen Kristies wensen ingaat.

Geen kinderwens

“Ik ben altijd heel eerlijk naar mijn vrouw toe geweest dat ik geen kinderen wil”, vertelt Mario op het forum Reddit. “Mijn vrouw wist dit voordat we trouwden en vond het prima.” Wel vermoedde Mario dat Kristie toch een kinderwens had. “Maar ze vertelde me destijds altijd dat ze net als ik geen kinderen wilde. Mijn onderbuikgevoel wuifde ik daarom weg.”

Toch zwanger

Het is inmiddels een jaar geleden dat de twee in het huwelijksbootje stapten en tegen de verwachtingen in raakte Kristie toch zwanger. “Ik dacht dat ze er hetzelfde instond als ik en dat ze het kind zou laten aborteren, maar toen kwam ik voor een grote verrassing te staan. Ze beweerde dat ze twijfelde over het wel of niet hebben van kinderen. Ze zag de baby als een cadeau van God. We mochten Gods plannen niet dwarsbomen, dit kind was volgens haar voor ons gepland.”

Comfortabel leven

De man vindt het helemaal niets dat zijn vrouw de zwangerschap wil uitzitten en een kind met hem wil opvoeden. “Realistisch gezien zijn we helemaal niet in staat om een kind op te voeden. Hoewel we veel verdienen, geven we het uit aan luxueuze spullen. We leven comfortabel en ik wil dat niet opgeven voor een kind.”

Geen geschikte moeder

Ook vermoedt de man dat zijn vrouw helemaal geen geschikte moeder zou zijn. Volgens Mario wil Kristie alleen maar een kind omwille van ‘Kodak’-momenten’, niet omdat ze daadwerkelijk moeder wil worden. “Ze zal nooit midden in de nacht wakker worden om de huilende baby te troosten en uiteindelijk zal ik al het werk moeten doen.”

Mario is erg stellig in zijn mening en kreeg vervolgens veel kritiek van zijn schoonouders. “Ze vinden me een slechterik, maar ben ik dat wel echt?”

Welk advies zou jij Mario willen geven? Laat een reactie achter onder het artikel op onze Facebookpagina.

*Mario en Kristie zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam throwawaybaby27618. 

Lees ook: Kersverse vader: ‘Ik ben teleurgesteld dat mijn vrouw onze baby geen borstvoeding geeft

Bron: Reddit | Beeld: Pexels – Rodnae Productions