‘Mijn kind wil per se dat ik een goede band met mijn ex opbouw’

band-met-ex

‘Ik heb hem al verteld dat papa en mama nooit meer samen zullen zijn’

Sanne* en Tim* zijn jaren getrouwd geweest en hebben samen zoon Tobias*. De laatste tijd vraagt Tobias steeds vaker of zijn ouders weer bij elkaar zullen komen. Volgens Sanne is daar absoluut geen sprake van. Op Reddit vraagt ze lezers hoe ze met de situatie om moet gaan.

Gedeelde voogdij

“Tim en ik hebben samen een zoon genaamd Tobias”, begint Sanne haar verhaal. “We zijn uit elkaar gegaan toen Tobias twee jaar oud was en hebben sindsdien amper contact. Er ging van alles mis in ons huwelijk, wat erin heeft geresulteerd dat ik een scheiding heb aangevraagd.” Ze weet heel zeker dat er geen toekomst met Tim is. “Hij en ik komen nooit meer bij elkaar, dat weet ik zeker. Hij is op zich een prima vader, maar hij was een vreselijke echtgenoot. Ik spreek hem alleen nog kort wanneer hij Tobias bij mij brengt of andersom.”

Situatie lijmen

Helaas gebeurt er de laatste tijd iets vervelends: Tobias wordt ingezet als een soort lijm voor de relatie tussen zijn ouders. “Hij begint steeds vaker tegen mij over hoe graag hij zou willen dat zijn papa en mama goed contact met elkaar hebben. Het lijkt hem geweldig als wij een band zouden opbouwen en we bijvoorbeeld samen op vakantie kunnen”, schrijft Sanne. “Ik zie dat in geen miljoen jaar gebeuren. Inmiddels heb ik ook het idee dat Tim achter de opmerkingen van Tobias zit, want hij begint er iedere keer over nadat hij een weekend bij Tim is geweest.”

Meerdere gesprekken over gevoerd

Sanne heeft al meerdere keren met Tobias over het onderwerp gepraat. “Ik druk hem telkens op het hart dat papa en mama nooit meer samen zullen zijn en dat zijn wens dus niet gaat uitkomen. Daarbij laat ik alle nare details over ons huwelijk achterwege, want daarvoor vind ik hem nog te jong. Ik hou het bij een verhaal waarin ik zeg dat Tim en ik elkaar gewoon niet meer zo leuk vonden.” Ze wil voorkomen dat Tobias haar iets kwalijk gaat nemen. “Ik wil niet dat zijn relatie met Tim verslechtert door dit probleem en dat ik als ‘de slechterik’ word afgeschilderd. Het gebeurt echter steeds vaker dat Tobias ineens tegen mij zegt ‘dat papa nog altijd van je houdt’. Ik weet dan niet wat ik daarop moet zeggen, want ik voel die liefde helemaal niet. Hoe los ik dit probleem op?” Wat zou jij Sanne aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam EclecticMermaid.

Lees ook: ‘Mijn vriend blijft maar zeggen dat ik moet afvallen en ik word er gek van’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels