Lekker slapen? Deze drie drankjes helpen je daarbij

lekker-slapen

Zo vertrek je sneller naar dromenland en blijf je daar de hele nacht

We weten allemaal dat het geen slim idee is om een kop koffie te drinken vlak voor we gaan slapen. Er zijn echter verschillende andere drankjes waarmee het wél makkelijker wordt om de slaap te vatten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Routine

Allereerst een algemene tip: heb je last van slaapproblemen, zorg er dan voor dat je een strakke avondroutine voor jezelf creëert. Drink tien uur voor je gaat slapen geen koffie meer, zorg ervoor dat je geen schermen in je slaapkamer hebt (telefoon, tv, laptop) en duik altijd rond dezelfde tijd je bed in. Daarmee wordt het voor je lichaam al een stuk makkelijker om te signaleren dat het tijd is om de slaap te vatten. Een mooie aanvulling op die routine is een warm drankje. Wij zetten drie warme drankjes op een rij die ervoor zorgen dat je snel in slaap valt.

Golden latte

Dit is een goede optie voor de koffieliefhebbers onder ons. Een golden latte is een mengsel van kaneel, kokosolie, kurkuma en amandelmelk en wordt al eeuwenlang door verschillende volkeren gedronken. Het zou onder andere helpen tegen ontstekingen en je spijsvertering en immuunsysteem een boost geven. Een golden latte voor het slapengaan zorgt ervoor dat je eten beter verteerd wordt, waardoor je lichaam sneller tot het aanmaken van slaap kan overgaan. Ook zorgt het ervoor dat je gedurende de nacht lekkerder door kunt slapen.

Pepermuntthee

Pepermunt is niet alleen heel zacht van smaak, maar zorgt er ook voor dat je maag zich ontspant. Daardoor heb je minder snel last van buikkrampen en kunnen zowel je maag als je darmen rustig hun werk doen. Een kopje pepermuntthee zorgt dus net als een golden latte voor een rustigere spijsvertering, waardoor je lichaam meer tijd en ruimte heeft om de slaap te vatten.

Granaatappelthee

Naast kurkuma en pepermunt is granaatappel the way to go als je lekker wilt kunnen slapen. Granaatappels bevatten veel verschillende voedingsstoffen, waaronder kalium, foliumzuur, vitamine C en ijzer. Vooral vitamine C is belangrijk: hoe meer je daarvan in je bloed hebt, hoe minder de kans op slaapproblemen. Drink voor het slapengaan dus eens een kopje granaatappelthee en je zult zien dat je sneller in dromenland bent!

Lees ook: Om deze reden kun je het beste slapen met sokken aan

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Kate Stone Matheson