‘Mijn vrouw wil niet dat ik op haar babyshower kom’

babyshower

‘Het is ons kindje, ik hoor er toch gewoon bij te zijn?’

Floris* en Suus verwachten hun eerste kindje samen. Om dit te vieren zijn ze druk bezig met het plannen van de babyshower. Alleen zijn ze erachter gekomen dat ze beide andere verwachtingen hebben van het feest. Suus wil namelijk alleen maar vrouwen uitnodigen, wat ook betekent dat Floris niet welkom is. Op Reddit vraagt Floris om advies.

Zwangerschap

“Mijn vrouw en ik zijn al een tijdje bezig met het plannen van de babyshower. Ik had de uitnodigingen allemaal al verstuurd naar mijn familieleden toen Suus ineens zei dat ze geen mannen wilde hebben op het feest. Dit verbaasde mij enorm. Ik ben namelijk op verschillende babyshowers van familie geweest en daar waren mannen wel gewoon welkom. Mijn vrouw stond erop en ik moest de mannen die ik al had uitgenodigd, teleurstellen.”

Andere verwachtingen

“Ik maakte er verder geen probleem van omdat het de speciale dag van mijn vrouw is en ik het niet voor haar wil verpesten. Maar later vertelde ze me echter dat de ‘geen mannen’-regel ook voor mij gold. Ik dacht dat ze een grapje maakte, maar ze meende het en legde uit dat het in haar familie gebruikelijk is om een babyshower voor alleen dames te houden. Ik raakte hierdoor van streek. Het is niet alleen ook mijn kindje, ik betaal voor de babyshower en ben hem al die tijd al aan het plannen. Het voelde zo oneerlijk dat ik werd uitgesloten van het evenement van mijn vrouw in mijn eigen huis. Ik vond het absurd.”

Onredelijk?

“Het feest duurt ongeveer 10 uur en er wordt van mij verwacht dat ik al die tijd ergens anders heen ga. Ik vind het belachelijk dat ik, de vader van het kindje, er niet bij mag zijn. Ik heb besloten dat ik thuisblijf en mijn vrouw is hier uiteraard niet blij mee en is nu boos op me. Ben ik hier onredelijk of mijn vrouw?”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Super-PizzaCat.

Lees ook: ‘Ik zei tegen mijn zwangere vrouw dat ze zich niet moet aanstellen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels