Expert deelt hoe vaak je badspeeltjes van je kinderen moet wassen

Wanneer kregen die van jouw kind voor het laatst een wasbeurt?

Dat badspeelgoed alleen wordt gebruikt in schoon badwater, betekent helaas niet dat het ook altijd schoon is. Dit speelgoed van je kind moet zo nu en dan ook gewoon gewassen worden. Hoe vaak precies? Nou, dat is waarschijnlijk vaker dan je het nu doet. 

Schoonmaken

We houden de spullen van onze kinderen het liefst zo schoon mogelijk: de was doen we fanatiek, hun drinkbekers en -borden gaan mee in de vaat wanneer ze een keer zijn gebruikt, en de handen worden schoongemaakt na het buitenspelen. Het speelgoed dat kinderen meenemen in bad maken we echter niet zo vaak schoon. En dat is geen goede zaak.

Bron van bacteriën

Veel badspeelgoed is viezer dan we denken. Veel viezer. Zo blijkt uit onderzoek van Good Morning America dat álle badspeeltjes die zij onderzochten bacteriën en schimmel bevatten. Ook bleek 25 procent van de speeltjes fecale bacteriën te bevatten (jep, dat is onder andere E.coli.). Voor het onderzoek werd speelgoed van allerlei soorten materiaal getest: onder andere rubber, plastic en schuim. Hieruit bleek dat met name rubber speelgoed behoorlijk vies was.

Advies

Microbioloog dr. Susan Whittier was een van de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek waren natuurlijk niet mals en daarom adviseert ze ouders om het speelgoed van hun kinderen goed schoon te maken. De microbioloog raadt aan om het minstens een keer per week te doen met een ontsmettingsmiddel. Spoel het daarna goed af en vergeet ook niet om het speelgoed daarna goed af te drogen. Eventueel zou je het badspeelgoed van je kind ook kunnen wassen in de vaatwasser.

Lees ook: Moet je volwassen thuiswonende kinderen vragen om een bijdrage voor de huur?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Unsplash