‘Mijn schoonzus is boos omdat ik haar niet de babykleertjes van mijn zoon gaf’

babykleertjes

De schoonzus vindt dat haar baby de kleren meer verdient

De broer en schoonzus van Simone* verwachten binnenkort hun eerste kindje. Dat is echter niet het enige nieuwe familielid dat op komst is, de vrouw wordt ook voor het eerst oma. Omdat haar eigen zoon vader wordt, krijgt hij van Simone babykleertjes die haar oma heeft gemaakt. Dat ze de babykleertjes voor haar eigen zoon niet aan de andere aanstaande ouders wilde schenken, viel vooral bij haar schoonzus niet in goede aarde. 

Neefje of nichtje op komst

“Mijn broer en schoonzus hebben vorige maand bekendgemaakt dat ze in verwachting zijn”, begint Simone haar verhaal op het forum Reddit. Tussen Simone en haar broer zit een groot leeftijdsverschil, waardoor er sinds een lange tijd weer een zwangerschapsaankondiging was in de familie. “De hele familie is ontzettend blij, omdat dit het eerste kleinkind zal zijn dat wordt geboren sinds mijn eigen kinderen 22 en 19 jaar geleden ter wereld kwamen. Voor mij zal dit ook het eerste neefje of nichtje zijn, dus ja, ik ben in de wolken en ben heel bij voor hen!”

Nog een zwangerschap

Na dit heugelijke nieuws, stond Simone en haar man nóg een verrassing te wachten. “Twee weken geleden kwam mijn jongste zoon naar ons toe. Hij vertelde dat zijn vriendin, met wie hij drie jaar een relatie heeft, zwanger is. We waren verrast, maar vertelden ze dat we er zijn voor hen en de baby.” Hoewel de zwangerschap ongepland was, hebben haar zoon en schoondochter besloten het kindje te houden. “We helpen ze waar we kunnen en ze blijven bij ons wonen zo lang het nodig is. In de tussentijd kunnen ze geld sparen, omdat ze geen huur hoeven te betalen”, legt Simone uit. “Ik krijg dus niet alleen een neefje of nichtje, maar ook een kleinkind!”

Babyspullen bewaard

Simone heeft voor haar eigen kinderen elk een doos met souvenirs bewaard. Hier zitten allerlei babyspullen in, waaronder een outfit en deken die haar eigen oma voor de kleinkinderen heeft gemaakt. “Helaas is mijn oma overleden voordat mijn jongste werd geboren, dus mijn kinderen hebben de enige handgemaakte items van haar.” Zelf heeft Simone ook een outfit en deken van haar grootmoeder gekregen, met het verzoek om deze door te geven aan haar eigen kinderen. Deze items gaan nu dan ook naar haar zoon en schoondochter. Uit enthousiasme plaatste Simone hierover een berichtje op Facebook, maar dat viel niet in goede aarde bij haar schoonzus.

Eigen babykleertjes kwijt

“Mijn schoonzus vroeg waarom ik de kleren aan mijn eigen zoon gaf en niet aan haar”, gaat Simone verder. “Ik legde haar uit dat dit items waren die voor mijn zoon zijn gemaakt en bood haar aan iets soortgelijks te maken. Ik heb de patronen van mijn oma namelijk nog. Ze mocht de kleuren en het ontwerp zelf kiezen, ik heb zelfs aangeboden alle materialen te betalen.” Simones broer heeft zelf ook een doos met babykleertjes, maar volgens de aanstaande moeder is hij die kwijt, omdat hij nooit had verwacht vader de worden.

Familietradities

Hoewel het om iets relatiefs kleins gaat, liepen de emoties hoog op tussen Simone en haar schoonzus. “Ze zei dat haar baby de spullen meer verdiende. Volgens haar breek ik familietradities als ik ze aan mijn zoon doorgeef, maar een dergelijke familietraditie bestaat helemaal niet.” Simone bood de aanstaande moeder nogmaals aan om outfits en een deken te maken, maar ze weigerde het aanbod. “Ze zegt nu dat ik mijn neefje of nichtje nooit te zien zal krijgen”, besluit Simone. De vrouw vraagt zich nu af ze echt fout zit. Is het gek dat ze de bijzondere babykleertjes aan haar zoon geeft en niet aan het kindje van haar broer en schoonzus? Wat zou jij haar willen adviseren?

*Simone is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/babyta987654. 

Lees ook: Vrouw biecht op: ‘Ik wil niet op de kinderen van mijn ex passen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels