Vrouw biecht op: ‘Ik wil niet op de kinderen van mijn ex passen’

oppassen

De vrouw vraagt zich af of ze verkeerd zit

Amy en haar ex-man Gilbert gingen een paar jaar geleden uit elkaar. De twee delen de voogdij over hun kroost en proberen zich omwille van hun zoons flexibel naar elkaar op te stellen. Toch had Gilbert onlangs een verzoek waar Amy niet op in wil gaan. Hij vroeg haar namelijk of ze op zijn twee kinderen – die hij met zijn nieuwe vrouw kreeg – wil passen. Iets wat Amy niet bepaald ziet zitten. 

Vraag

Amy en Gilbert gingen zes jaar geleden uit elkaar. Gilbert was destijds vreemdgegaan en hij wilde een toekomst opbouwen met de andere vrouw. Omwille van de kinderen heeft Amy contact met Gilbert en zijn nieuwe vrouw. Op het forum Reddit deelt Amy dat Gilbert met zijn nieuwe vrouw twee kinderen heeft gekregen. Amy kreeg onlangs de vraag de kinderen twee weken bij haar kunnen blijven, wat voor haar geen probleem is. Vervolgens kreeg ze de vraag of ze dan ook meteen twee weken op Gilberts andere kinderen wil passen, maar dat ziet ze niet zitten. 

Bijzondere situatie

“Gilberts schoonmoeder is onlangs overleden. Zijn nieuwe vroeg groeide op in een ander land en haar familie woont daar nog steeds. Ze willen voor de begrafenis naar het buitenland reizen, maar door de coronacrisis wordt het voor hen lastig om hun kinderen mee te nemen. Ze vroegen mij dan ook of ik op hun andere kinderen wil passen. Ik heb ‘nee’ gezegd. Ik wil niet zo lang op andermans kinderen passen”, geeft de vrouw aan. 

Boos

“Gilbert en zijn vrouw zijn nu boos op me. Ze vertelden me dat Gilberts familie ook al niet wil oppassen en nemen het me kwalijk dat ik hen ook niet wil helpen. Het lijkt er nu op dat Gilberts nieuwe vrouw alleen naar de begrafenis zal gaan. Gilbert vindt niet dat ze alleen naar de begrafenis moet gaan, maar ik heb gezegd dat ik hen niks verschuldigd ben. Bovendien zie ik het echt niet zitten om hun kinderen twee weken bij mij thuis te hebben.” 

Juist gehandeld?

“Gilberst vrouw belde me laatst en noemde me een heks die geen gevoel heeft. Ik heb haar vervolgens gezegd dat ze niets moest verwachten van de vrouw met wiens mans ze een affaire heeft gehad.” Hoewel Amy niet bepaald de behoefte voelt om haar ex uit de brand te helpen, overweegt ze toch om op hun kinderen te passen. “Een vriendin van me zei dat ik het misschien wel kon doen, zodat mijn kinderen een band opbouwen met hun halfzus en -broer.” 

Amy zit nu in dubio wat ze het beste kan doen. Wat zou jij de vrouw adviseren? 

Lees ook: Jonge moeder: ‘Mijn dochter vertelt mensen dat mijn moeder haar moeder is en dat ik haar zus ben’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Marisa Howenstine