‘Sinds ik zwanger ben, behandelt mijn man me als een baby’

zwanger

‘Ik ben heel gezond en met de baby is niets mis’

Francine* en haar man Kaj zijn al jaren bij elkaar en hebben drie kinderen samen. Inmiddels is Francine zwanger van hun vierde kindje. Hoewel iedereen heel enthousiast is, merkt ze dat Kaj veel te beschermend is geworden. Ze weet niet hoe ze hem duidelijk kan maken dat zijn zorgen niet nodig zijn. Daarom vraagt ze lezers op Reddit om raad.

Heel enthousiast

“Mijn man Kaj en ik zijn al negentien jaar samen”, begint Francine haar verhaal. “We hebben drie kinderen, die zijn nu vijftien, dertien en negen jaar. Onlangs zijn we erachter gekomen dat ik weer in verwachting ben. Dat is vrij laat, want ik ben inmiddels midden veertig. We zijn echter allemaal heel enthousiast en verheugen ons erop om een gezin van zes te zijn.”

Bang voor problemen

Iets wat Francine dwarszit, is Kajs gedrag. “Sinds hij weet dat ik weer zwanger ben, is hij ongelofelijk nerveus. Ik zorg goed voor mezelf: ik eet gezond en sport veel. Toch blijft Kaj bezorgd. Hij wil bijvoorbeeld niet dat ik vaak ga hardlopen, omdat hij bang is dat ik dan geblesseerd raak en in de problemen kom. We zijn al bij de dokter geweest en daar werd bevestigd dat alles er goed uitziet. Toch mag ik van Kaj geen zware dingen tillen en blijft hij zelfs thuis op dagen dat ik me niet zo lekker voel.”

Stoppen met werken

Francine vindt het lief van Kaj dat hij op haar let. “Ik heb dit echter al drie keer eerder gedaan. Kaj zegt steeds vaker dat het hem een goed idee lijkt als ik stop met werken, maar daar zit ik absoluut niet op te wachten. Mijn baas is heel behulpzaam en ik heb alles goed geregeld. Voor velen klinkt het misschien als een droom om de hele dag thuis te zijn en verzorgd te worden, maar ik houd daar helemaal niet van.”

Duidelijk maken

Inmiddels is Francine meerdere keren het gesprek met Kaj aangegaan. “Zijn excuus voor zijn gedrag is telkens dat ik nu een stuk ouder ben dan bij mijn vorige zwangerschappen. Daardoor is hij bang dat er iets misgaat. Dat snap ik wel, maar ik ben zoals ik al zei helemaal gezond en er is niets mis met de baby. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat dat echt tot hem doordringt?” Wat zou jij tegen Francine zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Mileymills.

Lees ook: ‘Mijn vrouw zei ineens dat ze nooit zwanger wil raken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Devon Divine