‘Mijn vrouw zei ineens dat ze nooit zwanger wil raken’

vrouw-nooit-zwanger

‘Het lijkt me zo leuk om een kindje van ons samen te hebben’

David* is gelukkig getrouwd met Juliana. Ze hebben het al meerdere keren over kinderen gehad, waarbij Juliana duidelijk maakte dat ze neigt naar adoptie. David had altijd nog de stiekeme hoop dat Juliana ooit zwanger zou willen raken, maar ze heeft nu duidelijk gemaakt dat ze dat echt niet wil. David weet niet wat hij moet doen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Geen goed idee

“Mijn vrouw Juliana en ik zijn nu zes jaar samen en een jaar getrouwd”, begint David zijn verhaal. “We hebben het al weleens eerder over kinderen gehad en toen zei ze telkens dat ze nooit zwanger wil zijn. Ze is bang voor wat het met haar lichaam zal doen en vindt het geen goed idee om een kind op deze wereld te zetten nu er zoveel problemen zijn (zoals global warming). Volgens haar is het ook onverantwoordelijk om zelf een kind te krijgen terwijl er zoveel kinderen zijn die hulp nodig hebben. Ze heeft voorgesteld om ooit kinderen te adopteren.”

Minder grote overgang

David ziet daar wel wat in. “Ik heb het idee van een ‘eigen’ kind altijd leuk gevonden, maar ben zeker niet tegen adoptie. Idealiter zouden we allebei doen wat mij betreft. Ik heb wel meerdere keren tegen Juliana gezegd dat het me geweldig lijkt om een mens op te voeden dat een perfecte combinatie van ons beiden is. Ik zou heel graag zien hoe die persoon zich zou ontwikkelen en ik denk dat als we een kindje van onszelf zouden hebben, de overgang naar adoptie vervolgens minder groot zou zijn.”

Best wel geschrokken

Het leek er telkens op dat David en Juliana het er wel over eens zouden worden. Toch schrok David van Juliana’s uitspraken. “Ze zei gisteren ineens dat ze er echt 100% zeker van is dat ze nooit zwanger wil worden”, schrijft hij. “Dat had ze nog nooit eerder zo uitgesproken, het leek altijd alsof ze er ooit wel voor open zou staan. Ze zei er ook bij dat ze wenste dat ze het eerder goed duidelijk had gemaakt, omdat ze het gevoel had dat ze valse verwachtingen had geschept.”

Drie opties

David weet niet wat hij moet doen. “Er zijn drie opties denk ik. De eerste is dat we nooit zelf een kind krijgen, maar adopteren. Dan moet ik ermee leren leven dat er nooit een miniversie van ons samen gaat komen. De tweede is dat Juliana wel zwanger raakt, terwijl ze dat eigenlijk niet wil. Ze heeft zelf gezegd ‘dat het dan gebeurt om anderen blij te maken, niet haarzelf’. Dat lijkt me geen goed idee, want ik denk dat ze me dat altijd zal verwijten. De derde optie is een scheiding. Het probleem is alleen: ik hou zielsveel van Juliana en wil alleen kinderen met haar en met niemand anders. Hoe moet het verder?” Wat zou jij tegen David zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam FractalBeans.

Lees ook: ‘Ik ben al heel lang single en voel me een sukkel’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Shea Rouda