Waarom je de slaapkamerdeur van je kind nooit op een kiertje moet laten

slaapkamerdeur

Laat jij de slaapkamerdeur van je kind weleens op een kiertje?

Kinderen vinden het soms prettig als de slaapkamerdeur niet helemaal dichtgaat. Ook ouders vinden het soms fijn, want zo kunnen ze hun kind net wat beter horen als hij of zij om papa of mama roept. Maar doe je er wel goed aan om de deur niet te sluiten? Een schokkende foto bewijst je het tegendeel.

De brandweer van New York wil ouders op het hart drukken om de deur van de kinderkamer te sluiten.

Levensreddend

De Cold Spring Harbor Fire Department plaatste onlangs een foto op haar Facebookpagina waarop duidelijk wordt hoe belangrijk het is dat de deur van de kinderkamer wordt gesloten. In geval van brand zou het namelijk het leven van je kind kunnen redden.

Brand

“Ik geef veel brandveiligheid voorlichtingen op scholen en er is een ding dat ik altijd probeer te benadrukken, namelijk hoe belangrijk het is om met de deur dicht te slapen”, begint een van de brandweerlieden het bericht op Facebook. Bij het bericht is een foto te zien van een deur die van buiten behoorlijk is verbrand, maar er van binnen nog goed uitziet.

Vlammenzee

“De foto’s geven weer hoe belangrijk het is om de deur te sluiten”, schrijft de brandweer. “Terwijl de voorkant van de deur hevig beschadigd is, beschermde de binnenkant van de deur de slaapkamer en wie erin lag.” Door de deur te sluiten, kon de brand niet zomaar naar binnen. Echter, wanneer de deur wel open was, was het makkelijk geweest voor de vlammen om ook schade in de slaapkamer aan te richten.

Lees ook: Kleinste pasgeboren baby ter wereld van 268 gram is na vijf maanden gezond

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook Cold Spring Harbor Fire Department | Beeld: Unsplash