Bekentenis: ‘Ik heb een negenjarig kind publiekelijk voor schut gezet’

kind voor schut gezet

Ebony vraagt zich af of ze te ver is gegaan

Als je kind wordt gepest en daar helemaal aan onderdoor gaat, ga je voor hem of haar door het vuur. Toch is er een bepaalde grens wat betreft het terugpakken van de pestkop. Het blijven per slot van rekening kinderen. Ebony* vraagt zich af of ze te ver is gegaan en doet haar verhaal op het platform Reddit. 

Gepest

Ze begint haar verhaal op Reddit met: ”Mijn dochter Nika is van Afrikaanse/Aziatische komaf. Ze vertelde mij een tijdje geleden dat ze werd gepest door een specifiek meisje uit haar klas. Ze zei dat dit klasgenootje, Rosa, herhaaldelijk grapjes en nare opmerkingen maakte over haar uiterlijk.” De bezorgde moeder meldde dit aan de desbetreffende school en regelde een ontmoeting met de leraar en het meisje.  Maar, vertelt ze: ”Toen we de bijeenkomst hadden, zorgde haar moeder ervoor dat het leek alsof er niets aan de hand was tussen de twee – en kon ik merken van wie de dochter haar gedrag heeft.” De school heeft Rosa een mondelinge waarschuwing gegeven, maar je raadt het misschien al: het pesten ging vervolgens gewoon door.

Te ver gegaan

Ze vervolgt haar verhaal met: ”Onlangs hoorde ik dat mijn dochter aan het huilen was in haar kamer. Ze was aan het facetimen met een vriendinnetje, waar Rosa blijkbaar ook thuis was. Tijdens het telefoontje begon de pestkop mijn dochter bij het n-woord te noemen.” Miriam troostte haar dochter achter de camera, maar begon het meisje stiekem ook op te nemen. ”Ik maakte een video van drie minuten en besloot ook te kijken wat voor berichtjes ze naar mijn dochter stuurde. Het waren ontzettend nare woorden, en ik maakte er screenshots van.”

Exposed

De meeste ouders uit de klas van Ebony haar dochter zitten allemaal in dezelfde groepsapp en ze besloot het bewijsmateriaal daarin te sturen. ”Ik deed het in een opwelling maar aan de andere kant wou ik andere ouders van kinderen van gemixte etniciteit ook waarschuwen voor de pestkop”, legt ze uit. Een deel van de kinderen uit de klas begon Rosa te negeren en afstand van haar te nemen, evenals ouders die niet meer met haar moeder spraken.

”Uiteindelijk kwam haar moeder erachter dat ik de video’s en screenshots had verstuurd en zei dat dat mij nog veel erger maakte dan haar dochter, omdat ik volwassen ben en een negenjarig kind heb gepest.” Ebony vraagt zich af of andere mensen er ook zo over denken en of ze te ver is gegaan. Ze sluit haar bericht op Reddit af met: ”Jongens, maakt dit mij een slecht mens?”

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/Emergency_Working737.

Lees ook: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn man nog een tweede gezin heeft’ 

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels