Slimme truc om kinderen meer groente te laten eten gaat heel het internet over

kinderen groente fruit

De truc van de Amerikaanse moeder gaat viraal

Trekken jouw kinderen automatisch een vies gezicht bij elk groenvoer? Weigeren jouw kids een hapje te nemen van welke groente dan ook? Dan heb je vast regelmatig met je handen in het haar gezeten. Een Amerikaanse moeder en blogger deed haar stinkende best om haar kroost wat vitamines te geven – maar vond dit allesbehalve makkelijk. De moeder bedacht een geniaal trucje, wat al gauw heel het internet over ging. 

Boodschappen doen

De Amerikaanse mama en blogster Jane Stine gaat regelmatig met haar kinderen naar de supermarkt. Tijdens dit tripje merkte de moeder al gauw dat haar kids per se de wafels van Disney of de yoghurt van de kinderserie PAW Patrol wilden hebben. Dit zette het creatieve brein van Jane aan het denken. Ze kwam op het geniale idee om voortaan stickers van Winnie the Pooh, Toy Story en andere kinderseries mee te brengen naar de supermarkt om dit vervolgens op verschillende groentes te plakken.

Foto op Facebook

“Vandaag eten we een pompoen van het merk Winnie the Pooh. Die past perfect bij de broccoli van Toy Story”, schrijft de moeder op haar Facebook. Het is al gauw duidelijk dat Jane niet de enige moeder is die kinderen heeft die geen groenten willen eten . Het bericht werd binnen no-time meer dan 100.000 keer gedeeld en gaat heel het internet over.

Andere manieren

Behalve je kids ‘voor de gek houden’ met een aantal leuke stickers, zijn er ook nog andere manieren om je kroost meer groente te laten eten. Maak bijvoorbeeld spaghetti van courgette, een pizzabodem van bloemkool of frietjes van zoete aardappel. Een andere handige – en sneaky – manier is het maken van een supergezonde spaghetti bolognese. Snijd verschillende groentes in ontzettend kleine blokjes en voeg dit vervolgens samen met tomatenblokjes in een blender. Hallo, gezonde saus!

Lees ook: Dit kun je beter niet tegen je partner zeggen in het bijzijn van je kinderen

Bron: HLN | Beeld: Unsplash