Stewardess schiet te hulp en geeft borstvoeding aan baby aan boord van vlucht

borstvoeding
Deze stewardess geeft borstvoeding aan de baby van een vreemde

Het zal je maar gebeuren: je zit in het vliegtuig met je baby, maar de flesvoeding is op. Of de moeder in kwestie zoveel vertraging had dat de flesvoeding simpelweg op was geraakt of dat ze niet genoeg mee had, doet het verhaal niet. Wel was het duidelijk dat de baby erg honger had en snel gevoed moest worden. Daar kon stewardess Patrisha Organo, zelf moeder, gelukkig wat aan doen, namelijk door borstvoeding te geven.

Patrisha vertelde het bijzondere verhaal op Facebook.

Vlucht

Patrisha Organo, stewardess, werkte op een binnenlandse vlucht van Philippine Airlines in de Filippijnen. Ze vond het spannend om deze vlucht te werken, omdat het een grote stap in haar carrière was. Ze wist niet dat de vlucht nog veel specialer zou worden en een andere primeur had: Patrisha zou borstvoeding geven aan de baby van een vreemde.

Aan boord

Eenmaal aan boord hoorde Patrisha net na het opstijgen hard gekrijs van een baby. Patrisha is zelf moeder van een één-jarig dochtertje en wist meteen dat de baby honger had. Ze ging naar de moeder toe om te vragen of ze kon helpen. De moeder was in alle staten en moest huilen: ze had niet genoeg babymelk bij zich en kon het kindje niet voeden. De vliegtuigmaatschappij heeft geen melkpoeder aan boord voor baby’s, alleen gewone melk. Patrisha kon maar één ding aanbieden: haar eigen moedermelk.

Borstvoeding

De stewardess bood aan om het baby’tje te voeden, omdat ze zelf nog borstvoeding gaf aan haar eigen kind. De moeder was ontzettend opgelucht en stemde toe. Moeder en baby werden naar voren begeleid waar Patrisha het baby’tje borstvoeding gaf totdat het kindje in slaap viel. Moeder en baby werden weer terug begeleid en konden de vlucht zonder horten of stoten voortzetten. De moeder was Patrisha ontzettend dankbaar en ook Patrisha vond het een bijzondere ervaring.

Delen

Patrisha deelde dit verhaal op Facebook om mensen te laten zien hoe mooi het is om borstvoeding te geven. Ze noemt zichzelf een ‘breastfeeding advocate’, een voorstander van borstvoeding.

Lees ook: Om deze reden raakt je menstruatie in de war tijdens het reizen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Pexels