Om deze reden raakt je menstruatie in de war tijdens het reizen

menstruatie

Is het jou ook weleens overkomen?

Het pakken is achter de rug, je hebt de vakantiebestemming bereikt en het is tijd om te relaxen: heerlijk! Hoewel je je nog zo ontspannen voelt wanneer je geniet van de zon, geldt dat niet altijd voor je lichaam.

In de war

Een menstruatie die helemaal in de war is tijdens je vakantie, veel vrouwen kunnen erover meepraten. Zeker wanneer je een behoorlijke tijd in het vliegtuig moet zitten, kan je te vroeg, te laat of helemaal niet ongesteld worden. Maar waar komt dat door?

Stress

Als je je in het zonovergoten Ibiza waant of op het strand ligt in Frankrijk met een heerlijke alcoholische versnapering in je hand, voel je je alles behalve gestresst. Niets is helaas minder waar, want je lichaam is alles behalve ontspannen. De lichamelijke stress kan veroorzaakt worden door angst voor de aanstaande reis, ongezond eten op vakantie en door minder slaap. Je hormonen, dus ook je menstruatie, raken hierdoor helemaal in de war.

Gelukkig is er nog geen reden tot paniek. Een keer niet ongesteld worden is geen ramp. Gebeurt het echter vaker? Dan is het verstandig om een arts te raadplegen.

Lees ook: Ongesteld op vakantie? Zo heb je minder last van je menstruatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels