Zo maak je van je tuin een waar speelparadijs voor je kinderen

speeltuin

Het lekkere weer staat voor de deur! 

De lente is officieel aangebroken en daarmee ook de zonnigere dagen, of in ieder geval de langere dagen. Voor kinderen is het daarom heerlijk om in de tuin te spelen en wij delen enkele tips om van je tuin een waar speelparadijs te maken.

Zandbak

Dat kinderen zich steeds meer bezighouden met digitaal vermaak, betekent niet dat ze zich niet meer kunnen vermaken in de tuin. Welk kind vindt het nu niet leuk om zandtaartjes te bakken, zandkastelen te bouwen of met water te kliederen in de zandbak? Wil je dit voor je kind in de tuin instaleren? Ga dan het liefst voor een exemplaar dat je kunt afdekken, zodat de buurtkatten – of je eigen kitten – er niet z’n behoefte in kan doen.

Trampoline

Misschien nog wel leuker dan een zandbak zijn trampolines! Kinderen kunnen zich hier uren op vermaken en ze krijgen er ook nog eens beweging door. Dat is dus sporten, zonder dat je kids het doorhebben. Je dochter of zoon kan hier dus wel haar of zijn energie op kwijt. Samen met broertjes of zusjes kan hierop gespeeld worden. Kinderen kunnen zichzelf nieuwe trucjes aanleren of leuke spelletjes spelen. En ja, ook papa en mama mogen best op het speeltoestel.

Tent

Als ouder lig je waarschijnlijk veel liever in een bed dan in een tent in je tuin, maar voor kinderen is dit een hartstikke spannend idee. Zet een tent op in de tuin en laat je kinderen bij lekker weer in de tuin kamperen (of er in ieder geval overdag in spelen). Zet daarnaast een vuurkorf aan waar kinderen onder begeleiding een broodje boven kunnen roosteren. Plezier en succes gegarandeerd!

Parcours

Wil je geen tuin vol speeltoestellen, maar vind je het wel belangrijk dat je kinderen in jouw tuin kind kunnen zijn? Leg dan een tijdelijk parcours aan. Zo kun je pionnen in je tuin leggen waarom de kinderen en rondje moeten rennen, laat ze vervolgens doorrennen naar een aantal hoepels waar ze in- en uit moeten springen en ga zo maar door.

Lees ook: Moeder waarschuwt ouders voor glijbanen met een huiveringwekkende foto

Beeld: Pexels, Hana Mara