Vader zet zoon en diens zwangere vriendin uit huis om respectloze houding: ‘Wat had ik anders moeten doen?’

De man handelde uit frustratie en vraagt zich nu af of hij verkeerd zat

Voor elke ouder kan het rauw op het dak vallen als je kind geen respect voor je toont. De situatie tussen Paul en zijn zoon werd voor hem echter zo benard, dat de vader besloot zijn zoon en diens zwangere vriendin uit huis te zetten.

Moeilijke keus

Onlangs liet Paul* aan zijn zoon Richard weten dat hij dertig dagen heeft om zijn huis te verlaten, samen met zijn zwangere vriendin. Het is een beslissing die de vader niet in de koude kleren ging zitten, zo deelt hij op Reddit. Het is ook een beslissing die de meeste ouders niet zomaar maken en daarom legt hij de situatie uit op het forum.

Niet de biologische vader

“Toen mijn zoon tien jaar oud was, ontdekte ik dat mijn vrouw vreemdging en vroeg ik een scheiding aan.” Omdat Paul niet precies wist hoe lang de affaire gaande was, liet hij een DNA-test uitvoeren op al zijn kinderen. “Drie van mijn kinderen waren wel van mij, maar mijn oudste zoon Richard niet. Ik was boos, maar zette me eroverheen. Ik wilde Richard niet anders behandelen dan mijn andere kinderen.”

In huis nemen

Paul en zijn ex besloten dat ze Richard nooit zouden vertellen over zijn biologische vader. Tegen de afspraak in, was dit echter toch wat zijn ex deed. Toen zijn zoon 18 jaar oud was, kreeg hij contact met zijn biologische vader en bouwden de twee een band op. Inmiddels is de jongen 20 jaar en is zijn vriendin zwanger. “Omdat het meisje nergens terechtkon, mocht ze bij mij en mijn zoon intrekken, zodat ze beiden hun school kunnen afmaken. Maar in de tussentijd groeide de band tussen Richard en zijn biologische vader.”

Opa

Dat Richard zo’n goede band met zijn biologische vader had opgebouwd, werd Paul pijnlijk duidelijk tijdens de babyshower. “Hij gaf zijn biologische vader toen een shirt met ‘opa’ erop. Ook noemt hij mij steeds vaker bij mijn voornaam in plaats van papa en hij maakte duidelijk dat hij zijn biologische vader als zijn echte vader ziet, en niet de man die hem grootbracht.”

Een ander huis zoeken

Het shirt op de babyshower was voor Paul de druppel. Hij nam contact op met zijn advocaat en samen stelden ze een officiële brief op waarin hij Richard en zijn vriendin liet weten dat ze dertig dagen hebben om een ander onderkomen te zoeken. “Ik vertelde hem dat hij maar bij zijn ‘echte vader’ moest gaan wonen. De enige reden waarom hij daar niet woont, is omdat het een eenkamerappartement is. Ik ga ook zijn collegegeld niet meer betalen of al zijn andere kosten”, stelt Paul resoluut. 

Het is duidelijk dat Paul gekwetst is. Wat zou jij in zijn situatie hebben gedaan?

*Paul en Richard zijn niet de echte namen van de personen. Op het forum deed de man zijn verhaal onder de naam throwaway-command.

Lees ook: Vader: ‘Mijn vrouw en ik hebben onze zoon uit ons testament gehaald’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Felipe Bustillo