Virale video laat zien dat keizersnede niet ‘de makkelijke optie’ is

keizersnede

Op een of andere manier wordt er nog weleens gedacht dat een keizersnede makkelijk is

‘Too posh to push’, oftewel: te chic om te persen. Het is een belachelijke uitspraak die weleens wordt gedaan over vrouwen die een keizersnede moeten (!) ondergaan. Een virale video over hoe de keizersnede wordt gedaan maakt korte metten met deze dwaze veronderstelling.

Het is een zware operatie.

‘Makkelijke manier’

Er was ooit eens een bevallingsfotograaf die een cliënt weigerde omdat ze van tevoren wist dat ze een keizersnede zou hebben. Zijn motivatie? Het was geen echte bevalling. De aanname wordt nog weleens gedaan dat een keizersnee de makkelijke manier is om een kind op de wereld te zetten. Waar deze belachelijke veronderstelling vandaan komt weten we niet, maar een video die momenteel viraal gaat, drukt deze speculatie de kop in.

Serieuze operatie

Vanwege complicaties kan het dat een keizersnede vereist is om een kind veilig op de wereld te zetten. Het gekke is dat men nog weleens lijkt te vergeten dat het om een serieuze operatie gaat! Het kan weken, maanden en soms zelfs jaren duren voor een vrouw helemaal is hersteld van deze ingreep. Niks de makkelijke optie, dus.

Video

Een video die demonstreert wat er precies gebeurt tijdens een keizersnede gaat momenteel viraal. De video laat zien hoe serieus de operatie is en dat komt binnen. Veel mensen prijzen de video om zijn eerlijkheid en een enkeling geeft toe dat hij/zij ook dacht dat het makkelijker was, maar dat de video hen wel op andere gedachten gebracht. 

Lees ook: Zwanger? Doe deze oefening van 5 minuten voor een hechtere band

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook Motherly | Beeld: Unsplash