Zwanger? Doe deze oefening van 5 minuten voor een hechtere band

zwanger
Door deze oefening te doen als je nog zwanger bent krijg je een hechtere band met je kindje

Zwanger? Gefeliciteerd! Geniet van deze tijd, want het is natuurlijk prachtig om nieuw leven op de wereld te zetten. Je bent natuurlijk druk met allerlei dingen: de kinderkamer moet worden ingericht, alle spulletjes moeten worden gekocht, er moet een naam worden verzonnen, enzovoort. Zijn alle praktische zaken geregeld? Dan is het tijd voor deze oefening van vijf minuten. Voer hem samen met je partner uit voor een hechtere band tussen jullie als (toekomstige) ouders en met je kindje.

Deze oefening van vijf minuten kan veel duidelijkheid scheppen over hoe jullie je kind willen opvoeden.

Opvoeden

Je kunt van te voren allerlei dingen verzinnen en roepen over hoe jullie je kind gaan opvoeden, maar de praktijk is vaak anders. Toch is het verstandig om hier voor de bevalling overna te denken, zeker over de grote punten zoals religie en normen en waarden. Deze leuke oefening helpt je hierbij, maar focust juist op de kleine dingen. Pak allebei een pen en papier en ga klaarzitten.

Oefening

Pen en papier in de aanslag? Zet een timer op je telefoon voor vijf minuten. De opdracht: schrijf allebei zonder te overleggen of te spieken drie dingen op die je leuk vond aan je kindertijd. Bijvoorbeeld dat jullie elke woensdag pannenkoeken aten of dat jullie elke zondag koste wat het kost een wandeling maakten. Schrijf vervolgens ook drie dingen op die je minder leuk vond, zoals dat je nooit een huisdier mocht of dat je vader van vroeg tot laat aan het werk was.

Vergelijken

Vergelijk na vijf minuten jullie lijstjes. Zo kom je erachter wat belangrijk is voor je! Zijn je drie goede herinneringen aan de tijd die je spendeerde met familie? Dan hecht jij dus veel waarde aan samenzijn. Aan de hand van deze lijstjes kun met je partner praten over de normen en waarden van jullie gezin en misschien komen er zelfs al nieuwe tradities uit, bijvoorbeeld pannenkoeken op woensdagavond.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je je baby knuffelt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Unsplash