Vrouw mag van restauranthouder baby niet in restaurant verschonen: ‘Kan bij de wc’s hiernaast’

De restauranthouder verdedigt dat het gewoon niet hygiënisch is om het in zijn café te doen

Roland* is de trotse eigenaar van zijn eigen restaurant. Groot is het niet, en daarom heeft hij maar net genoeg plek voor een twee toiletten: eentje voor mannen en eentje voor vrouwen. Een plek om baby’s te verschonen is er niet en dat zorgde onlangs voor een vervelende situatie. 

Geen faciliteiten om te verschonen

Op het forum Reddit vertelt Roland over de situatie waar hij onlangs in belandde. “Er kwam een gezin mijn café binnen. Ze dronken en aten wat en een van de baby’s had blijkbaar in zijn luier gepoept. De moeder kwam naar me toe en vroeg waar ze haar baby kon verschonen.” De man verontschuldigde zich en moest de vrouw helaas informeren dat ze daar geen plek voor hadden. “Echter, er is een openbaar en toilet op zo’n 50 meter bij ons vandaan, waar ze wel faciliteiten aanbieden voor het verschonen van baby’s. Ik vertelde haar dat deze toiletten gratis zijn en dat ze daar alles kon vinden wat ze nodig heeft.”

In het restaurant verschonen

Roland dacht dat hij de situatie daarmee goed had opgelost, maar tot zijn verbazing zag hij dat ze het kind op de stoel naast haar wilde verschonen. “Ik liep naar haar toe en zei dat ik dat niet kon toestaan”, vervolgt Roland. “Het stoort andere klanten en het is niet hygiënisch, vooral omdat we in ons café ook vers gebak hebben uitgestald.”

Kwaad

Hoewel Roland vond dat hij een punt maakte, reageerde de vrouw niet zo empathisch. Ze werd ontzettend kwaad. “Ze zei dat ze het op deze manier deed, omdat ik geen faciliteiten aanbood voor het verschonen van een baby. Ik herhaalde nog een keer dat ze haar kind niet zo kon verschonen en wees haar nogmaals op de openbare toiletten iets verderop. Ze zei dat ze op tijd weg moest en dat ze daarom haar kind in het restaurant verschoonde.” Ronald vervolgt dat het gezin boos uit het restaurant is gelopen. Hoewel hij het gevoel heeft dat hij juist heeft gehandeld, twijfelt hij toch wel: “Was ik onredelijk?”

*Roland is niet de echte naam van de man. Op het forum doet hij zijn verhaal onder de naam WilliamMedhurst. 

Lees ook: Bezorgde zus: ‘Ik vind het geen goed idee als mijn zus nog een baby krijgt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels