‘Mijn vriend schaamde zich voor me tijdens mijn bevalling’

De vrouw schreeuwde veel tijdens haar bevalling en dat vond haar vriend erg gênant

Elke bevalling is uniek, maar het is toch wel een universeel gegeven dat-ie erg pijnlijk kan zijn. Britt* kan daarover meepraten. Tijdens haar bevalling schreeuwde ze daarom veel en daarmee bracht ze haar vriend in verlegenheid. 

Schaamte

Veel mannen willen graag bij de bevalling van hun partner zijn en zo was ook de vriend van Britt bij haar bevalling. Hij was echter niet de steun die ze nodig had. “Ik schreeuwde tijdens de bevalling erg veel en elke keer fluisterde hij dan dingen naar me als: ‘Kun je stoppen met schreeuwen? Ik schaam me voor je'”, omschrijft Britt op het forum Reddit. Daar bleef het echter niet bij. Ook moest Britt verscheidene keren overgeven en tijdens die momenten sloeg haar vriend zijn hand voor zijn gezicht.

Kritiek op bevalpositie

Toen de pijn erger werd, mocht Britt de hand van de verloskundige vasthouden. En ook dat vond haar vriend maar niets. “Ik moest haar hand van hem loslaten: ‘Laat los, wees niet zo gênant’, siste hij toen. Ook vond hij mijn bevalpositie vreemd en hij zei daar een paar vulgaire dingen over.”

Het aankaarten

Britt beviel uiteindelijk van een gezond jongetje, maar zit een week na de bevalling erg in over het gedrag van haar vriend. “Zijn gedrag heeft me erg gekwetst, zeker omdat het gebeurde op een moment waarop ik zijn steun zo hard nodig had.” De kersverse moeder kaartte het gedrag daarom bij hem aan. “Maar nu ontkent hij wat er is gebeurd en zegt hij dat ik niet zo gek moet doen.” Britt weet hierdoor niet wat ze met de situatie aan moet. Wat zou jij de kersverse moeder aanraden?

*Britt is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam u/ThrowRA540098. 

Lees ook: ‘Ik schaam me voor het gedrag van mijn collega in restaurants’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Christian Bowen (Unsplash)