Anna Nooshin bekritiseert Televizier-nominaties: ‘Allemaal blond en wit’

anna nooshin diversiteit

Volgens de presentatrice zijn de nominaties niet divers genoeg

Gisteren werd de lijst met genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw bekendgemaakt. Ondernemer en presentatrice Anna Nooshin (33) was hier niet over te spreken. Volgens haar zijn de genomineerden niet divers genoeg.

Genomineerden

Bekende namen als Linda de Mol, Chantal Janzen, Eva Jinek en Floortje Dessing zijn allemaal in de running om de beste presentatrice van 2020 te worden. Wanneer je de lijst met genomineerden bekijkt, is te zien dat een overgroot deel van de presentatrices wit en blond is.

Wit en blond

Dit vindt Anna jammer. Dus richt ze zich tot Instagram. “Het is misschien makkelijker om niks over dit onderwerp te zeggen. Maar als we niks zeggen, verandert er ook niks”, aldus de presentatrice. “Toen ik keek wie er genomineerd waren voor beste vrouwelijke presentatrice, zag ik dat ze bijna allemaal wit en blond zijn.”

Vertegenwoordiging

Anna maakt duidelijk dat ze niets heeft tegen de genomineerden. “Ik houd van hen en heb veel respect voor wat ze doen. Maar het gaat me erom dat gekleurde mensen nauwelijks vertegenwoordigd worden in deze lijst.” Ze is blij dat Fidan Ekiz en Nadia Moussaid ook tussen de genomineerden staan, maar vervolgt ze: “Dit kan geen vertegenwoordiging zijn van onze samenleving. Wanneer ik in Amsterdam rondloop, zie ik zoveel diversiteit en talent. Iedereen moet zich included voelen.”

Lees ook: Anna Nooshin is verloofd met haar grote liefde Nassim Zeta

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: Videostill YouTube