Barbie vertelt openhartig over zelfmoordpoging: ‘Ik dacht dat ik een slechte moeder was’

Barbie

In een video vertelt Barbie dat het beter met haar gaat

Geliefden en fans van Barbie kunnen gerust ademhalen. Nadat het nieuws van Barbie’s ziekenhuisopname naar buiten kwam, waren veel mensen bezorgd om de blondine, maar de 28-jarige is ervan overtuigd dat ze er weer helemaal bovenop zal komen. Ook vertelt ze openhartig over 12 januari, de dag waarop ze probeerde haar eigen leven te nemen. 

Barbie laat weten waarom ze de zelfmoordpoging deed, maar vertelt ook dat het nu beter met haar gaat.

Slechte moeder

Aan Telegraaf vertelt Barbie dat ze aan zichzelf begon te twijfelen en daarom ondernam ze een zelfmoordpoging. “Overal las ik dat ik een slechte moeder ben en de hoer speel. Ik kon daar niet meer mee omgaan en ik ben op een gegeven moment zélf gaan geloven dat mijn kinderen zonder mij misschien wel beter af zouden zijn”, vertelt Barbie. De Haagse realityster begon zelf te gevolgen dat ze een slechte moeder was en dat haar kinderen beter af waren bij hun vader. “Ik zat te huilen op de bank en wist het die ochtend echt niet meer.”

Opname

Een aantal weken geleden bleek Samantha de Jong, die ook wel Barbie wordt genoemd, een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. Eerder deze maand bevestigde ze dit zelf. Haar naasten brachten tot dan toe alleen naar buiten dat het ging om ‘overmatig drugsgebruik’. De 28-jarige lichtte toe dat ze op dat moment niet meer wist hoe ze uit de put kon komen, maar heeft achteraf spijt. Ze werd opgenomen in een kliniek en had vooral rust nodig. Middels een video aan het tijdschrift Privé laat Samantha weten dat het beter met haar gaat: “Ik heb nu de juiste hulp.” 

Beter

“Ondanks alles gaat het nu een stukje beter”, vertelt Barbie. “Ik heb heel veel rust en ik heb veel steun van mensen.” De blondine wil iedereen bedanken die haar  de afgelopen tijd heeft gesteund. “Alle lieve berichten hebben mij goed gedaan. Ik heb veel lieve kaartjes gekregen, bloemen, noem maar op.”

Barbie heeft er veel vertrouwen in dat ze er helemaal bovenop zal komen. “Hier staat een hele nieuwe Barbie, een positieve Barbie. Het komt helemaal goed.”

Worstel jij zelf ook met zelfmoordgedachten of ken je iemand in je omgeving? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of de chat op 113.nl (anoniem, gratis en 24/7).

Bron: Show , Show| Beeld: Videostill