Deze BN’ers durven het: zonder make-up op de foto gaan

make-up

Dotan pleit voor kwetsbaardere en eerlijkere posts op sociale media

Zanger Dotan riep op om sociale media wat eerlijker en puurder te maken. Geen bewerkte plaatjes en geen overdadige make-up. BN’ers gingen allemaal op de foto zonder make-up en de enige bewerking is dat het geen kleurenfoto’s zijn. 

Dotan is van mening dat we ons niet meer zo makkelijk van onze kwetsbare kant laten zien.

Onbewerkt en puur
Alles moet perfect zijn en dat herken je vast. Hoeveel selfies schiet jij eerst, voordat er eentje op Instagram of Facebook belandt? Hij vindt dit zonde, omdat dat ten koste gaat van de ‘echtheid’ van mensen. Hij heeft vanaf dit weekend een expositie in het Rijksmuseum.

Allerhande onbewerkte foto’s van BN’ers zonder make-up zijn daar vanaf nu te bewonderen. Bij die foto’s zijn ‘echte’ verhalen te lezen van deze BN’ers. Een aantal van de BN’ers die te zien zijn in deze expositie plaatsten hun beeltenis op Instagram. Wij vinden ze er stuk voor stuk prachtig uit zien.

 

Vanaf nu hang ik zo #nofilter #no makeup heel groot. @rijksmuseum met @dotanmusic e.v.a #insidemybones

Een bericht gedeeld door Angela Groothuizen (@angelagroothuizen) op

Eigenlijk durfde ik dit niet te doen… Toen ik de foto voor het eerst zag, wilde ik deze NIET delen op m’n insta. Zo naakt en puur natuur, maar misschien wel zo anders dan de buitenwereld en jullie me kennen van alleen je tv of telefoonschermpje. Maar hoe langer ik naar de foto kijk, hoe meer ik denk: ja dit ben ik gewoon…! Ik heb me er aan overgeven om deze foto te delen doordat er zoveel onrealistisch lijkt op social media (en ja in bewerk m’n eigen foto’s ook vaak genoeg), dat mensen soms op foto’s helemaal niet meer lijken wie ze in het echt zijn. Daarom is het belangrijk om niet alleen dat perfecte plaatje van jezelf te laten zien, maar ook dit: ik, die make up loos, zonder enige bewerkingen (behalve zwart wit) op de foto staat. Ik vind mezelf hier niet op m’n mooist. Deze foto hangt nu in het Rijksmuseum, tussen 15 andere puur natuur portretten. Thanks to @dotanmusic, en ik vind dat een ontzettende eer. Ik durf bijna niet te vragen wat jullie van de foto vinden, omdat je make up nog eraf kan halen of veranderen voor een volgende keer, maar dit is mijn eigen gezicht, zoals ik ermee ben geboren. Hier is niks aan te veranderen, en dat wil ik graag zo houden. Leren respecteren wie je bent 🌹 X #InsideMyBones @paulbellaart

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld: Videostill