Waarom boer Marnix helemaal niet zo’n ‘botte boer’ is

Een oplettende kijker legt iedereen het zwijgen op

Half Nederland zit zondagavond aan de buis gekluisterd om Boer zoekt Vrouw te kijken. De ongemakkelijke gesprekken op de boerderijen maken altijd weer de tongen los. Ook worden de ietwat lompe uitspraken van boer Marnix regelmatig onder de loep genomen op Twitter. Veel kijkers vinden Marnix wat bot, maar een oplettende kijker laat zien dat hij ook een zachtere kant heeft. 

Dit was je wellicht niet opgevallen

Boer zoekt Vrouw

Marnix houdt de gemoederen bezig, de 40-jarige boer uit Noord-Holland weet veelal uitspraken te doen die wat bot of ongemakkelijk overkomen. Hij kan soms wat nors uit de hoek komen, maar volgens hem is dat slechts de buitenkant. “Naar buiten toe ben ik best een man met bravoure, maar vanbinnen, in het echt, is dat anders”, laat hij weten op de website van Boer zoekt Vrouw. “Maar ik heb echt wel een zachte kant”, vervolgt hij. Die zachte kant hebben we alleen nog niet gezien, of toch wel…

Zachte kant

Een oplettende Twitteraar laat weten dat 40-jarige inderdaad een zachte kant heeft. “Hoi iedereen die Marnix ’n ‘botte boer’ vindt, let even op de gele balen op zijn erf (zie foto). Boeren die hun gras in deze balen laten wikkelen, doneren per rol folie aan Stichting Kinderen Kankervrij.” Per rol folie doneert Marnix 3 euro aan KiKa. Hopelijk zien we in de volgende aflevering wat meer van zijn zachte kant. 

Lees ook: Rick Brandsteder onthult details over nieuwe seizoen van Temptation Island

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Boer zoekt Vrouw, Twitter, Visscher Holland | Beeld: KRO NCRV, fotograaf: Linelle Deunk