Chantal en Nikolai uit seizoen twee van MAFS blikken terug op hun avontuur

Chantal en Nikolai

Chantal kan elk moment bevallen van hun eerste kindje

Het vijfde seizoen van Married at First Sight eindigde voor alle stellen met een scheiding. Toch gloort er nog wel een sprankje hoop aan de horizon voor Ferry en José. Dit seizoen wierp dus niet de vruchten af zoals de matchmakers hadden gehoopt. Toch betekent dat niet dat het onmogelijk is om een succesvol huwelijk te hebben met iemand die je in de eerste instantie niet kende. Dit bewijzen Chantal en Nikolai die meededen aan het tweede seizoen van het programma.

Chantal en Nikolai

Het is inmiddels zo’n 3,5 jaar geleden dat Chantal en Nikolai elkaar het jawoord gaven, zonder elkaar ooit te hebben ontmoet. Het klikte meteen tussen de twee en de vonk sloeg over. Inmiddels wonen de tortelduifjes ruim een jaar samen samen en verwachten ze hun eerste kindje. In Jinek was het stel gisteren te gast en blikten ze terug op hun Married at First Sight-avontuur.

Vijfde seizoen MAFS

Net als een groot deel van televisiekijkend Nederland, keken ook Chantal en Nikolai naar het vijfde seizoen van Married at First Sight. Het stel leefde net als wij mee met het wel en wee van de kandidaten. “Als je daar zelf aan meegedaan hebt, kun je je ook verplaatsen in de deelnemers die nu meedoen”, vertelt Chantal. “Dat is heel anders dan wanneer je als ‘gewone’ Nederlander zit te kijken”, licht ze toe.

Terugblik huwelijksdag

Nikolai kan zich nog goed voor de geest halen hoe hij zich voelde toen hij in het huwelijksbootje stapte met Chantal. “Toen zij binnenkwam, was ik positief verrast. Ik stond iets langer voor het altaar te wachten, dus ik was bloednerveus. Toen ze binnenkwam, kwam daar de rust ook aanlopen. Vanaf dat moment zijn wij samen het avontuur ingestapt”, vertelt Nikolai. Volgens Nikolai slaagde hun experiment, omdat ze allebei geen verwachtingen hadden en geen lijstje hadden waar iemand aan moest voldoen.

Camera’s weg

Nikolai en Chantal werden aan het begin van het experiment op de voet gevolgd door camera’s. Toen de camera’s weg waren, was dat dan ook een omschakeling voor het getrouwde stel. “Je wordt om het moment dat je in dat traject zit een soort van geleefd. Je hebt continu die camera op je en er worden vragen gesteld om elkaar beter te leren kennen. Op het moment dat dat weg is, moet je het zelf gaan doen”, vertelt Chantal. “Je valt in een soort gat”, vult Nikolai aan. “Dat klinkt zwaarder dan het is, maar je moet het echt zelf doen.” Nikolai vertelt dat ze dit oplosten door altijd goed met elkaar te blijven praten. “Om het weekend naar elkaar toe gaan”, vertelt hij. “Je in elkaar blijven verdiepen”, voegt Chantal toe. 

Verbintenis

Ook Nikolai en Chantal hebben na het experiment weleens een ruzie gehad. “Die ruzie waait negen van de tien keer wel over en anders doe je er een keer wat langer over om het goed te maken”, stelt Nikolai. Chantal beaamt dit: “In elke goede relatie komt natuurlijk weleens een meningsverschil voorbij”, verklaart de blondine nuchter.

Van goed naar beter

Chantal en Nikolai zijn nu nog met z’n tweeën, maar binnenkort bestaat hun gezin uit drie personen. Over zo’n 1,5 week krijgt het stel hun eerste kindje. “Als het goed is wel ja, wie weet duurt het nog iets langer”, vertelt Chantal. Nikolai en Chantal zijn niet het eerst stel uit Married at First Sight dat een kindje kreeg dankzij dit experiment. Patty en Bram uit seizoen één zijn inmiddels meer dan vier jaar getrouwd en werden op 13 augustus 2019 de trotse ouders van hun eerste kindje, dochtertje Puck.

Lees ook: Chantal blikt terug op MAFS-avontuur: ‘Hoe zouden jullie het vinden als er zo over jou wordt gepraat?’

Bron: Jinek | Beeld: Videostill Jinek