6 dingen die je moet weten als je voor het eerst trouwjurken gaat passen

trouwjurken passen

Handig om te weten als jij binnenkort in het huwelijksbootje stapt

Als jij en je lief net zijn verloofd, komen er ontzettend veel leuke dingen op jullie af. Denk aan het kiezen van een trouwlocatie- en datum, het laten drukken van de trouwkaarten en – niet te vergeten–  het passen van je trouwoutfit. Het passen van een trouwjurk is voor veel vrouwen iets wat ze altijd al eens wilden doen. Waar moet je allemaal aan denken als je op zoek gaat naar een trouwjurk en wat moet je weten als je voor het eerst een trouwjurk gaat passen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

1. Begin op tijd met plannen

Dat er veel komt kijken bij het plannen van jullie grote dag, hoeven we je niet te vertellen. Vergis je echter niet in de tijd die gaat zitten in het uitkiezen van je outfit. Als je bij meerdere bruidszaken wilt kijken naar de mooiste bruidsjurken, gaat daar veel tijd inzitten. Onderschat dat niet. Maak de pasafspraken dan ook op tijd en neem eens een kijkje bij Pronovias bruidsjurken

2. Weet wat je wil

Bedenk van tevoren alvast een beetje in wat voor stijl jij wilt trouwen. Check verschillende trouwblogs, Pinterestpagina’s en websites voor inspiratie. Bedenk bovendien in wat voor stof je wilt trouwen. Houd daarnaast rekening met het seizoen waarin je gaat trouwen. Neem eventueel foto’s mee van trouwjurken die je mooi vindt en laat die aan de verkoper of verkoopster zien. Zij kennen hun assortiment van A tot Z en kunnen waarschijnlijk wel iets vinden wat bij jouw stijl past.

3.Bedenk goed wie je mee wil nemen

Je mag best een beetje kieskeurig zijn in wie je meevraagt als je je trouwjurk gaat passen. Vraag een familielid of vriend(in) mee die jouw stijl goed kent en je goed advies kan geven. Onthoud bovendien dat iedereen die je meeneemt naar het passen een mening heeft over de outfit, maar dat jouw mening het belangrijkste is.

4. Uitkleden

Dat je je continu moet omkleden om diverse outfits te passen, is nogal wiedes. Maar wat niet iedereen van tevoren weet is dat de verkoopster ook nog weleens bij je in de paskamer is. Voel je vooral niet gegeneerd, want dit is haar werk. Draag daarom ook ondergoed waar je je prettig in voelt. Mocht je het overigens niet fijn vinden dat een vreemde je in je jurk helpt, kun je ook altijd nog vragen of een van je gasten je in je jurk wil helpen in plaats van de verkoopster.

5. Denk ook aan de juiste lingerie

Om de jurk het beste tot haar recht te laten komen, is het belangrijk om het juiste ondergoed te dragen. Vraag in de winkel dan ook altijd wat voor ondergoed je het beste onder de jurk kunt dragen.

6. Houd een budget in gedachten

Ook als je je bruiloft klein houdt, moet je waarschijnlijk diep in de buidel tasten. Ook het aanschaffen van je jurk loopt al snel in de papieren. Als je net een bruidszaak inloopt, zal de verkoopster je waarschijnlijk vragen naar je budget. Bedenk van tevoren hoeveel geld je ongeveer wilt uitgeven aan een jurk en vertel dat duidelijk aan de verkoper. Het is immers behoorlijk zuur als de verkoopster een oogstrelende jurk voor je heeft, die niet binnen je budget valt.

Lees ook: In Amsterdam kun je nu voor 1 dag trouwen met je beste vriendin

Bron: Mind and Beauty, The Perfect Wedding | Beeld: Unsplash