Rick Brandsteder over Temptation Island: ‘Het gaat toch wel tegen mijn principes in’

De Temptation-presentator doet zijn mening over het programma uit de doeken

Vandaag begint het nieuwe seizoen van Temptation Island. Reality tv-kijkend Nederland heeft hier vol smart naar uitgekeken. Ook dit jaar wordt de tv-knaller weer gepresenteerd door Annelien Coorevits en Rick Brandsteder. Laatstgenoemde vertelde aan de Telegraaf hoe hij zelf nu eigenlijk over het programma denkt en hij windt er geen doekjes om. 

Desalniettemin presenteert de 34-jarige het programma al wel een aantal seizoenen op rij.

Relatietest

Rick weet dat veel mensen Temptation kijken, omdat het nu eenmaal een heel hoog entertainmentgehalte heeft. Toch is het de makers daar niet om te doen, zo beweert Rick. “Het gaat hier wel om een relatietest. Een experiment van mensen uit elkaar halen en omringd door welwillende vrijgezellen zien of dat stand houdt. Linke soep; omdat mensen normaal nooit in zo’n situatie komen”, vertelt Rick aan de Telegraaf.

Principes

Het programma kan mensen, die in eerste instantie tot over hun oren verliefd zijn, uit elkaar drijven. Neem nu bijvoorbeeld Tim en Deborah uit het vorige seizoen. Tim leek niet uitgepraat te raken over zijn Debrah Leemans en zag dat “huisje, tuintje, kindje” helemaal zitten. Toch bleek ook hun relatie niet opgewassen te zijn tegen verleiding. En Rick moet toegeven dat het ergens “toch wel tegen zijn principes ingaat”.

Andermans ellende

Volgens Rick zou het programma voor hem te ver gaan als het enkel om zou draaien om het genieten van andermans ellende. “Maar de koppels melden zichzelf aan om op deze manier hun relatie te testen. Zij doen dit vrijwillig, houd ik mezelf dan maar voor. En als ze het verknallen, dan hebben we ze ook geholpen: deze persoon is het niet voor jou”, vertelt Rick openhartig.

Eigen liefdesbeeld

Rick ziet tijdens de opnames van het programma veel deelnemers voorbij komen die een scheve schaats rijden. Toch heeft het niet beïnvloed hoe de presentator zelf over de liefde denkt. “Ik ben niet sceptischer geworden. Als je het zeker weet, weet je het zeker.”

Lees ook: Zijn Ken en Lize van Temptation Island nog steeds samen?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill