Dit is het lievelingsparfum van onze eigen koningin Máxima

Máxima

Dat wordt rennen naar de parfumerie!

Dat de garderobe van koningin Máxima’s een fortuin waard is, is een ding wat zeker is. Maar net zo ruiken als de koningin is daarentegen niet meteen afgeschreven. Dít luchtje is namelijk het lievelingsparfum van Máx!

Exclusief

Koningin Máxima onthulde ooit dat ze een geur van Amouage droeg, een uiterst exclusief parfum dat ontwikkeld was in opdracht van de sultan van Oman. De sultan gaf deze geur – verpakt in 24-karaats goud, welteverstaan – cadeau aan bevriende royals tijdens staatsbezoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMOUAGE (@amouageofficial)

Om het oosterse parfum te bemachtigen is het gelukkig geen vereiste meer om uitgenodigd te worden in een Omaans paleis. Amouage Imitation zou hetzelfde ruiken (bloemig, zoet en sensueel) en is gewoon verkrijgbaar bij de parfumerie. Voor een flacon van 100 milliliter betaal je iets meer dan 300 euro. Deze fles ‘voor het volk’ is weliswaar niet ingelegd met goud, maar nog altijd een plaatje.

Klassieker

Ook Máxima-kenner Josine Droogendijk weet wat er op de kaptafel van de koningin staat: “Máxima komt graag bij parfumerieën en aan de hand daarvan is duidelijk geworden dat ze heel graag Shalimar van Guerlain gebruikt. Een vrij pittige en oriëntaalse geur, die bedoeld is als een ode aan de liefde.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guerlain (@guerlain)

Nog een oosterse, elegante en sensuele geur dus, een die al bijna 100 jaar geliefd is onder royals en beroemdheden, en die nog altijd gretig afgenomen wordt. Naar verluidt worden er ieder uur 108 flessen van deze eau de parfum verkocht. Voor Shalimar betaal je zo’n 140 euro voor 90 milliliter, en de flacon is wederom een lust voor het oog. Goede keuze, Máx!

Lees ook: Oh nee: Marieke Elsinga naar het ziekenhuis

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beau Monde, Amayzine, Feeling | Beeld: BrunoPress