‘Mijn vriend is na 6 jaar uit de kast gekomen’

uit de kast

‘Hij heeft me gezegd dat er niks zal veranderen aan onze relatie’

Wendy* en haar vriend Bryan zijn al bijna zes jaar samen. Ze hebben grootse toekomstplannen, maar toen Wendy zwanger was van hun eerste kindje en een miskraam kreeg, veranderde er iets in hun relatie. Na de miskraam dacht Wendy langzaamaan weer aan de toekomst, maar toen Bryan ineens uit de kast kwam veranderde alles. 

Toekomst

“Bryan en ik zijn al bijna zes jaar samen. We hebben samen een huis gekocht en hebben vier honden”, begint Wendy op Reddit. “We hebben samen heel veel meegemaakt. Maar Bryan stond altijd achter mij en ik achter hem. Hij is mijn allerbeste vriend en ik hou superveel van hem”, vervolgt ze. “Iedereen noemt ons ook een ‘power koppel’, en zo voelt het ook. We zijn samen supersterk en onafhankelijk.”

Miskraam

“We hebben het al heel lang over trouwen en kinderen krijgen. Zo zijn we ons bijvoorbeeld al aan het klaarmaken op het ouderschap en weten we de namen ook al.” Maar een aantal maanden geleden is Wendy ongepland zwanger geraakt. “Het was even schrikken, maar we wisten dat we het konden. Helaas kreeg ik een paar weken na mijn positieve test een miskraam.” Deze periode was erg zwaar voor Wendy. “Gelukkig was Bryan er. Hij was echt een grote steun voor mij in die periode.”

Uit de kast

Onlangs spraken de twee weer voorzichtig over hun toekomst, totdat Bryan ineens een bom dropte. “Bryan kwam uit de kast. Maar gek genoeg was ik niet eens verrast. Hij heeft namelijk wel eens eerder iets met jongens gedaan. Ik hou nog steeds van hem en hij heeft me gezegd dat er niks zal veranderen aan onze relatie.” Wendy begreep echter niet zo goed wat hij daarmee bedoelde, hij is immers uit de kast gekomen. “Hij vertelde me dat ik alles was wat hij wilde, maar dat hij zich niet seksueel tot mij aangetrokken voelde.”

Wendy weet dat Bryan van haar houdt, maar dat er ook dingen gaan veranderen. Ook al zegt Bryan van niet. “Ik wil niet dat hij bij me is als hij niet meer van me houdt zoals vroeger. Ik wil hem niet tegenhouden. Ik wil gewoon het beste voor ‘m”, schrijft ze. “Er is superveel om over te praten, maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Wat moet ik doen? Ik vind dit allemaal zó stressvol.”

Wat zou jij Wendy adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwachocolate.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Anthony Tran