Aha: dit is waarom het dochtertje van Bibi Breijman twaalf (!) opa’s en oma’s heeft

bibi breijman

De kleine Teddy heeft een gigantische familie

Opa’s en oma’s kunnen (naast af en toe heel handig) ook voor een hoop gezelligheid zorgen. Kids zijn vaak dol op hun opa’s en oma’s – en daar kan kleine Teddy over meepraten. Het dochtertje van Bibi Breijman heeft namelijk twaalf (!) grootouders.

Bijzondere situatie

Hoe de kleine Teddy aan maar liefst twaalf opa’s en oma’s komt? Dat legt Bibi in haar eigen column in Flair haarfijn uit. Er zit namelijk een heel logische reden achter. Zo vertelt Bibi dat haar ouders in goede harmonie uit elkaar gingen toen zij twee jaar was. “Nu ik zelf volwassen ben, begrijp ik pas hoe uitzonderlijk het is”, vertelt Bibi daar eerlijk over. Tot op de dag van vandaag kunnen haar ouders namelijk nog goed met elkaar opschieten.

Bijzondere geschiedenis

Van Bibi’s kant heeft Teddy dus al vier opa’s en oma’s. Daar komen dan ook nog de twee opa’s en oma’s van Waylon bij. Dat maakt zes opa’s en oma’s. Maar, dan zitten we dan nog steeds niet op twaalf. Ook Bibi haar eigen opa’s en oma’s leven nog en delen een bijzondere geschiedenis. “De ouders van mijn moeder zijn ruim tien jaar voor mijn geboorte gescheiden in een tijd waarin dat niet gebruikelijk was. De reden evenmin: mijn oma kwam erachter dat ze op vrouwen viel. Tot groot verdriet van mijn opa, maar wat kun je doen? Hij ging in therapie en ontmoette daar zijn eigen vrouw.” Et voilà, daarom is Bibi aan ‘haar kant’ drie oma’s en één opa rijker.

Indische familie

Dan zijn er ook nog haar Indische opa en oma, hun huwelijk liep stuk toen haar grootmoeder haar jeugdliefde terugvond. “Mijn opa en oma zijn wel altijd met elkaar blijven omgaan. Dus ook daar weer een oma en twee opa’s erbij”, legt Bibi uit. Een behoorlijk grote familie dus, waar Bibi de voordelen wel van inziet. “Achteraf gezien is het voor ons gezin extra gunstig, al die break-ups die in vriendschappen zijn geëindigd. Als Ted over een tijdje met haar schoolrapport bij al die opa’s en oma’s langsgaat, kan ze W en mij trakteren op een rijsttafel.”

Lees ook: Bibi Breijman over dochtertje: ‘Ik heb een angstig visioen’

Bron: Flair | Beeld: BrunoPress