Kijkers ‘Zomer met Art’ onder de indruk van kritische Ellie Lust

Ellie Lust

Ellie is deze week de zomerdate van Art

Voormalig politieagente Ellie Lust is deze week de ‘zomerdate’ van Art Rooijakkers in Zomer met Art. Dat betekent dat ze een week lang als co-host aan de zijde mag staan van de presentator. Maandagavond werd de eerste aflevering met Ellie uitgezonden en kijkers zijn diep onder de indruk van het optreden van de ex-agente. In een interview met twee militairen die beschuldigd worden van seksueel misbruik, weet Ellie de juiste kritische vragen te stellen. 

Kijkers zijn erg te spreken over Ellie als zomerdate.

Seksueel misbruik

In de eerste Zomer met Art van deze week schoven militairen Max en Mitchel aan. Zij werden in 2018 beschuldigd van seksueel misbruik, maar zijn maandag vrijgesproken van de aanklacht. Ellie interviewt de twee heren over de zaak en is duidelijk in haar element, want ze legt de militairen het vuur na aan de schenen. Het gesprek is diepgaand en intens en kijkers van het programma zijn dan ook erg onder de indruk van de kritische vragen die Ellie op ze afvuurt.

Aanklacht

Het begon allemaal in 2018, toen er een artikel in de Volkskrant verscheen waarin Max en Mitchel beschreven werden als leden van een groep die beschuldigd werd van mishandeling, aanranding en verkrachting. De militairen ontkenden dit destijds. ”We zijn gewoon publiekelijk aan de schandpaal genageld”, verklaarde Max na het verschijnen van het artikel. De mannen zijn maandag van alle aanklachten vrijgesproken. Maar in plaats van alleen naar hen te luisteren, stelt Ellie Lust allerlei kritische vragen. Zo vraagt ze onder andere: ”Hebben jullie zelf nooit dingen gevoeld, binnen de cultuur van waar je werkte, dat er dingen gebeurden die eigenlijk niet konden?” Daarop antwoorden de militairen ontkennend en laten ze weten dat alles kosjer is bij Defensie.

Vol lof

Na en tijdens de uitzending van Zomer met Art, blijken een hoop kijkers onder de indruk te zijn van de interviewkunsten van Ellie. Er wordt dan ook vol lof gesproken over de oud politieagente en kijkers vinden het bewonderenswaardig dat ze haar gedachten uitspreekt. Dat levert een stortvloed aan Twitterberichten op.

Lees ook: Yvon Jaspers heeft excuses aangeboden aan familie Anne Faber

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Videostill