Kim Feenstra over kinderwens: ‘Het lukt niet om zwanger te worden’

Het topmodel wil het taboe doorbreken

Ondanks haar kinderwens, lukt het Kim Feenstra maar niet om op de natuurlijke manier zwanger te worden. Dat vertelt het model in haar docuserie LIFE OF KIM, die wekelijks te zien is op Videoland. Met haar verhaal wil ze een taboe doorbreken, licht Kim toe op Instagram. In haar bericht bedankt ze iedereen die haar steunt en met haar meeleeft.

“Ik vind het fijn om te kunnen delen, want ik ben niet alleen”, laat het topmodel weten in een openhartig bericht op Instagram.

Kindjes krijgen

In haar docuserie onthult Kim dat het haar niet lukt om op de natuurlijke manier zwanger te worden. Op Instagram licht het model haar verhaal verder toe. In het bericht op Instagram schrijft Kim: “Gelukkig leven we in een wereld waarin superveel mogelijk is als het gaat om kindjes krijgen. En gelukkig heb ik een partner die mij door dik en dun overal heen sleept. Dit is ons avontuur en we staan er super positief in.”

Geen keus

Volgens Kim rust er nog altijd een taboe op het onderwerp, zowel onder vrouwen als mannen. “Voor mij is dat taboe niet nodig”, schrijft Kim. “Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest, heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van geen vrouw voelen groot.”

View this post on Instagram

Lieve mensen. Na aanleiding van mijn persoonlijke verhaal in mijn reality docu #lifeofkim heb ik mega veel hartverwarmende berichten gekregen in mijn DM. Ik wil jullie ten eerste bedanken dat er zo wordt meegeleefd. Ik vertelde namelijk dat het voor mij persoonlijk helaas niet gegeven is om op de natuurlijke manier zwanger te raken. Gelukkig leven we in een wereld waarin super veel mogelijk is als het gaat om kindjes krijgen. En gelukkig heb ik een partner die mij door dik en dun overal door heen sleept. Dit is ons avontuur en we staan er super positief in. De reden waarom ik dit wilde delen is omdat het ten eerste een groot doel in mijn leven is om moeder te worden. Daarnaast heb ik gemerkt dat het best nog een taboe is onder vrouwen, mannen als je net zoals Stanley en ik in een soortgelijke situatie zit. Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger. En laten we onze lieve partner niet vergeten. Want geloof me die heeft ook wat met ons te stellen. Dit is een avontuur wat je samen aan gaat. En dat het kut kan zijn omdat het niet gaat zoals we graag zouden willen is een bijzaak. Zolang we we onszelf en ons partner maar niet uit het oog verliezen. Voor iedereen die dit leest en zich in een soortgelijke situatie bevindt, Schaam je aub niet. Ik stuur jullie al mijn liefde. Want liefde is groter dan alles en oneindig. We got this right? ❤️

A post shared by Kim Feenstra (@k2im) on

Liefde

“Dit is een avontuur dat je samen aangaat. En dat het kut kan zijn omdat het niet gaat zoals we graag zouden willen, is een bijzaak”, vervolgt Kim haar bericht. “Zolang we onszelf en onze partner maar niet uit het oog verliezen. Voor iedereen die dit leest en zich in een soortgelijke situatie bevindt, schaam je alsjeblieft niet. Ik stuur jullie al mijn liefde. Want liefde is groter dan alles en oneindig. We got this, right?”

Lees ook: Bibi Breijman verrast dochter Teddy met bijzonder verjaardagscadeau

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Anneke Janssen