Deze koosnamen gebruiken de Britse royals voor elkaar

koosnamen

Prins William heeft meerdere koosnamen van Kate

Schat, lieverd, liefje, prinses, moppie… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je een relatie hebt is de kans groot dat jij je lief met een koosnaam aanspreekt. De Britse royals zijn ook maar gewoon mensen en hebben ook bijnamen voor hun geliefde.

Prins William en Kate Middleton

De hertog en hertogin van Cambridge stappen op 29 april 2011 in het huwelijksbootje. Hoewel de twee in het openbaar vrijwel nooit affectie naar elkaar tonen, betekent dat niet dat ze hartstikke gek op elkaar zijn. De twee hebben een paar van de schattigste koosnamen voor elkaar. Zo noemde prins William Kate ‘poppet’ toen de twee in 2013 na de geboorte van hun eerste kind George, naar buiten stapten om de pers te groeten. We hebben Kate haar man weleens ‘darling’ of ‘babe’ horen noemen.

Prins Harry en Meghan Markle

De hertog en hertogin van Sussex zijn nog niet zo lang getrouwd als prins William en Kate, maar blijven uiteraard niet achter wat koosnamen betreft. Zowel vrienden van prins Harry als Meghan noemen hem regelmatig Spike. Toen Facebook booming werd, kon prins Harry niet achterblijven en maakte een account aan onder de naam Spike Wells. Hoewel dit account na vier jaar werd opgeheven, blijven zijn vrienden en Meghan hem zo noemen. Een andere koosnaam die Meghan voor Harry heeft is Haz, zo weet de voormalige agent van Meghan. Harry noemt Meghan -heel logisch- regelmatig Meg.

Koningin Elizabeth en Prins Philip

De koningin en haar geliefde zijn in november maar liefst 71 jaar getrouwd. Prins Philip noemt zijn Elizabeth ‘Cabbage’. Deze koosnaam stampt af van het Franse ‘Ma Petite Chou’ oftewel mijn kleine kool. Een veelvoorkomende koosnaam in Frankrijk.

Lees ook: Harry en Meghan delen een heel ongewoon moment en de wereld smelt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: videostill