Leonie ter Braak presenteert nieuw seizoen Voor Hetzelfde Geld

 Leonie ter Braak

In het programma wordt gekeken naar woningen buiten de stad met meer ruimte, maar voor hetzelfde geld

De woningmarkt staat flink onder druk, waardoor een huis kopen in deze tijd nog steeds een onmogelijke opgave lijkt. Vooral in de stad is het erg lastig en zijn de prijzen per vierkante meter torenhoog. In Voor Hetzelfde Geld laat Leonie ter Braak daarom zien dat je voor dezelfde prijs een veel groter huis kunt kopen, maar dan buiten de grote stad. 

Van platteland naar Randstad

De turbulente ontwikkelingen binnen de woningmarkt zijn onverminderd gaande; woningen in de binnenstad worden verkocht voor steeds hogere prijzen, met beperkte vierkante meters als gevolg. In een nieuw seizoen van Voor Hetzelfde Geld onderzoekt presentatrice Leonie ter Braak de mogelijkheden voor gezinnen en stellen om buiten de stad een ruimere woning te vinden voor hetzelfde geld.

“In dit programma komt voor mij veel samen”, zegt Leonie. “Ik ben opgegroeid op het platteland, maar woon inmiddels alweer heel wat jaren in de Randstad. De trek naar het groen en meer rust kan ik heel goed begrijpen en is voor mij herkenbaar. Zo ging ik ook vanuit de randstad richting het groen en weer terug. Hadden wij de luxe van proef-wonen maar gehad”, stelt ze. “En het is altijd interessant om te zien wat je voor hetzelfde geld kan kopen buiten de randstad. Iets wat mijn vader ook altijd verzucht. ‘Kom toch gewoon hierheen deerne.’ Zoveel meer ruimte en een groter huis voor hetzelfde geld.”

Voor Hetzelfde Geld

In Voor Hetzelfde Geld neemt Leonie kandidaten mee om verschillende huizen te bezichtigen binnen hun budget, maar buiten de stad. De kandidaten worden geblinddoekt, zodat ze geen idee hebben waar ze zich bevinden en het huis zonder de eventuele vooroordelen van de plaats kunnen beoordelen. Ze bekijken vier woningen die door twee ervaren makelaars, Debby en nieuwkomer Joshua, voor hen zijn geselecteerd. Een van die woningen is het out of the box huis, waar de makelaars bewust afwijken van hun eisen, om ze toch iets te laten zien waar ze misschien niet in eerste instantie aan zouden hebben gedacht. Na het bezichtigen van de vier huizen, kiezen de deelnemers één huis waarin ze vijf dagen mogen proef-wonen, waarbij ze zelfs hun eigen vertrouwde spullen mogen meenemen.

Proef-wonen

Dat kandidaten een paar dagen in een potentieel huis mogen wonen vóórdat ze beslissen of ze een bod uitbrengen, is natuurlijk een enorme luxe in deze tijd.  Tijdens het proef-wonen leren de kandidaten het huis, het nieuwe dorp, de omgeving en hun buurtbewoners kennen. Ze onderzoeken hoe het leven hun daar bevalt. Aan het einde van de proeftijd maken ze de keuze: blijven ze in de grote stad wonen of hebben ze – voor hetzelfde geld – hun droomhuis gevonden buiten de stad?

Voor Hetzelfde Geld is vanaf maandag 20 mei iedere week om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: Aahw! MAFS-Jeppe en Jantine gaan opnieuw trouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL | Beeld: William Rutten