Nienke Plas over gezonde levensstsijl: ‘Ik ben niet al te streng’

Nienke Plas

‘Als je de juiste balans vindt, mogen uitschieters altijd’

Nienke Plas ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. De presentatrice is ontzettend fit, maar is niet obsessief bezig met een gezonde levensstijl. Sporten is iets wat ze gewoon fijn vindt, en iets lekkers laat ze ook zeker niet liggen. In de nieuwste Happy in Shape vertelt Nienke alles over haar healthy lifestyle. 

Way of life

Voor Nienke Plas is fit zijn een soort way of life. “Het is wel mijn streven om drie keer per week naar de gym te gaan om te fitnessen”, deelt ze in gesprek met het blad. Toch schiet het trainen er soms een beetje bij in. “Ik zit nu bijvoorbeeld midden in een drukke verhuizing en ben al twee weken niet geweest. Wel probeer ik dan op te letten wat ik eet en ook op tijd naar bed te gaan.”

“Ik denk dat het vooral de kunst is om de juiste balans te vinden, dan mogen uitschieters altijd”, vindt de presentatrice. “Zolang je de mate van de piekmomenten of dalen maar in toom houdt, en over het algemeen goed op je gezondheid let, ben je altijd wel fit. Toch voelt het wel een beetje alsof ik gefaald heb als ik twee, drie weken niet naar de sportschool ben geweest.”

Trainen geeft goed gevoel

Als het eens niet lukt om te sporten, is dat gelukkig niet iets waar Nienke enorm van baalt. “Ik ben niet al te streng voor mezelf, want als het niet kan, kan het niet”, stelt ze.

“Maar ik voel me wel beter als ik regelmatig train. Ik zie het toch als een soort onderhoud, zowel fysiek als mentaal. Ik heb gelukkig goede genen. Het is niet dat ik zomaar alles kan eten wat ik wil, want dat is ongezond, maar ik kom niet zo snel aan.”

Voedingspatroon

Nienke sport niet alleen graag, ze let ook op wat ze eet. Al is dat totaal niet op een obsessieve manier. “Ik ben iemand die zich van nature het beste voelt als ze gezond eet met lekker veel groenten enzo. Als ik een of twee avonden gesnackt heb, kan ik dat ook makkelijk weer loslaten, dus ik sla niet snel door de slechte kant op”, zegt ze.

De actrice probeert gedurende de dag veel eiwitten binnen te krijgen, en vindt het ook heerlijk om een zak wortels leeg te eten als snack. Toch zegt ze ook niet snel ‘nee’ tegen mergpijpjes. “Gisteren heb ik zo’n pak mergpijpjes gehaald, van die grote met marsepein en cake vanbinnen. Ik vind die echt het einde, het zijn net mini-taartjes.” Een goede balans, dus!

Benieuwd naar het hele interview met Nienke Plas? Je leest nu in de nieuwste Happy in Shape!

Lees ook: Aahw! MAFS-Jeppe en Jantine gaan opnieuw trouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: NL Beeld