Monique Westenberg vertelt openhartig over ‘haar lege huis’ na terugkomst uit Mexico

Monique Westenberg

Monique trof thuis niet aan wat ze verwacht had

Monique Westenberg, de vriendin van André Hazes, is net terug van een vakantie in Mexico. Ze vertelt op Instagram in een emotionele post hoe rauw die thuiskomst op haar dak viel. De thuiskomst was namelijk niet wat ze van tevoren verwacht had.

Tijdens de vakantie in Mexico is iets vreselijks gebeurd.

Verlies

Haar trouwe viervoeter Dunya is overleden en toen ze thuis kwam was het huis ‘zo verschrikkelijk leeg’. In een emotionele post vertelt de blondine hoe ze zich voelt over het verlies van haar hondje. “Haar plekje op de bank, haar voerbak, haar riem, haar eten, haar medicijntjes, maar vooral al haar losse haartjes die ik overal nog terugvind. Het is net alsof er een stukje van m’n hart weg is. Wat een vreselijke pijn is dit.”

Gioia

Haar andere hond Gioia overlaadde haar met kusjes toen ze thuis kwam. Daardoor voelde ze zich ondanks alles toch wel een beetje welkom. Ze is erg aanhankelijk nu ze haar zus zo ontzettend mist. Vanuit Mexico had Monique besloten dat het hondje afscheid moest nemen van haar zus. Ze moest het zien, zodat ze niet zo ging zoeken en het zou snappen. “Het afscheid dat zij van haar zus heeft genomen is heel mooi geweest. Minutenlang bleef ze aan Dunya snuffelen. Eerst kwispelend en later met haar staartje naar beneden en oortjes naar achteren. Daarna liep ze weg en was het goed.”

Hondenkind

Ze vindt gelukkig troost bij haar andere hond en ze vertelt dat ze zonder haar echt in een enorm gat was gevallen. “Er zullen mensen zijn die zeggen “je hebt toch je kind”, maar als je niet hebt gevoeld welke band ik heb gehad met mijn hondenkind dan zal je dit nooit begrijpen!”, reageert ze vooraf op eventuele kritiek. Ze plaatst een paar prachtige foto’s bij het bericht en we wensen Monique heel veel sterkte met dit verlies.

 

Het is zo vreselijk leeg om zonder Doenie in huis te zijn. Haar plekje op de bank, haar voerbak, haar riem, haar eten, haar medicijntjes, maar vooral al haar losse haartjes die ik overal nog terug vind. Het is net alsof er een stukje van m’n hart weg is. Wat een vreselijke pijn is dit!! 💔 Gioia overwelmde mij met kusjes toen ze thuis werd gebracht en is erg aanhankelijk. Het afscheid dat zij van haar zus heeft genomen is heel mooi geweest. Minuten lang bleef ze aan Dunya snuffelen. Eerst kwispelend en later met haar staartje naar beneden en oortjes naar achteren. Daarna liep ze weg en was het goed. Door haar kom ik hier sneller doorheen! Zonder Haar was ik nu in een heel groot gat gevallen. Er zullen mensen zijn die zeggen “je hebt toch je kind”, maar als je niet hebt gevoeld welke band ik heb gehad met mijn hondenkind dan zal je dit nooit begrijpen! Dat ik dingen post is een deel van mijn rouwproces en dat verdient Dunya, want zij was voor mij de wereld 🌍

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

💔 Dunya, mijn wereld, mijn meisje, is vandaag om 15:25 uur ingeslapen. Mijn hart is gebroken, maar krijgt ook rust. Ze was moe, ze had geen pijn, maar vond het genoeg geweest. Gisteren werd ik opgebeld dat het de laatste daagjes slechter met haar ging. Mijn wereld stortte in en we waren van plan morgen avond terug te vliegen. Dan kon ik haar nog even vasthouden, haar natte neusje voelen, in haar lieve oogjes kijken. Vandaag werd ik wakker gebeld. Mijn vader en moeder en de liefste oppas zaten met mijn meisje bij de dierenarts. Ze was op. Ik moest de beslissing nemen waar ik altijd zo tegenop keek, maar wilde het niet langer rekken voor mezelf. Via FaceTime ben ik erbij geweest, heb ik nog tegen haar kunnen praten, heb ik haar kunnen bedanken voor de afgelopen 14,5 jaar liefde en steun. Mijn hart is gebroken, ik zit vol met verdriet, maar geloof ook dat Dunya er bewust voor heeft gekozen te wachten tot ik weg was. Nu heeft zij rust en kan ik de aankomende dagen gebruiken om dingen te verwerken zonder dat ik nu thuis had gekomen in een leeg huis en een leeg bed. Ik kan me nog een week voorbereiden op die lege thuiskomst en probeer te genieten met mijn gezin. Ik had haar niet meer liefde kunnen geven dan dat ik haar gaf, ze had geen betere honden mama kunnen hebben en ik weet zeker dat ze zo oud is geworden door de onbeschrijflijke sterke band die zij en ik hadden! Dankjewel mijn wereld voor jouw liefde hier op aarde. Dat je altijd naast me zal blijven lopen dat weet ik zeker ❤💔

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

Lees ook: Fantastisch nieuws: André Hazes en Monique Westenberg zijn weer bij elkaar!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Instagram