Nederlandse kinderserie ‘Kabam!’ wint grote internationale prijs

kabam

De serie is bekroond met een Emmy Award

Waar wij kunnen genieten van een spannende serie of een leuke film, geldt dat voor de kleintjes net zo. Er zijn dan ook nogal wat programma’s gericht op je kroost. Eén van die series is het Nederlandse Kabam!. Deze viel afgelopen nacht in de VS in de prijzen bij de prestigieuze International Emmy Awards.

Prijswinnaar

De International Emmy Awards zijn de internationale variant van de bekende Emmy’s. Tijdens deze ceremonie worden de felbegeerde gouden beeldjes uitgereikt aan de beste tv-programma’s die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn. De uitreiking, die afgelopen nacht plaatsvond in New York, zag de Nederlandse kinderserie Kabam! met een prijs naar huis gaan. De serie, die te zien is bij de KRO-NCRV en geproduceerd wordt door het Amsterdamse IJswater Films, won in de categorie Kids: Live Action.

kabam

Beeld: ProShots

Angsten

De serie draait om alledaagse angsten van kinderen in de kleuterleeftijd. In tien korte verhalen staat steeds een ander kleutertje uit de klas van meester Mo, gespeeld door Idriss Nabil, centraal. Naar eigen zeggen wilden de makers van de serie zo laten zien dat ‘iedereen wel eens bang is’. Ook moeten de kleintjes ervan leren dat vaak voor zo’n angst wel een oplossing te verzinnen is.

De regie van de serie is in handen van Elisabeth Hesemans, en Lilian Sijbesma en Floor Paul schreven het scenario.

Eerdere prijzen

Bij ons eigen Cinekid-festival vorig jaar, viel de serie ook al in de prijzen. Toen roemde de jury de aandacht voor ‘de kleine maatschappelijke thema’s die spelen in het leven van kinderen die net aan de basisschool beginnen’.

Lees ook: 20x de leukste babynamen geïnspireerd op films en series

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: KRO-NCRV / Pro Shots