Koopjesjagers opgelet: 5 tips om het meeste uit Black Friday te halen

black friday

Heb jij al Black Friday-deals op het oog?

Komende vrijdag is het weer zo ver: de ‘feestdag’ Black Friday met al z’n kortingen, deals, en verkoopacties. Het is dé dag voor impulsaankopen – maar heel verstandig is dat natuurlijk niet. Daarom delen we de beste tips om Black Friday goed door te komen.

1. Plannen, plannen, plannen

Een goed begin is het halve werk, zegt men wel eens. En dat geldt ook voor het op de kop tikken van goede Black Friday-deals. Maak voor jezelf eerst eens een lijstje: wat wil je nu echt hebben? Wat heb je echt nodig? Zet op een rij wat je nodig hebt of wat je wilt hebben, en geef jezelf een budget om je aan te houden.

2. Onderzoek

Veel winkels maken van tevoren al bekend wat hun beste Black Friday-deals zijn. Houd folders goed in de gaten, maar check bijvoorbeeld ook de websites van je favoriete winkels. Ook als deals niet van tevoren al bekend zijn, is het vaak handig om per winkel een wishlist samen te stellen. Zo kun je in één oogopslag zien of de dingen die je echt wilt ook afgeprijsd zijn.

Denk er ook aan dat je favoriete winkel langs verschillende manieren kan verkopen. Sommige winkels hebben deals die alleen via hun site of app gelden, óf juist alleen in de fysieke winkel.

3. Prijzen checken

Winkels weten dat we dol zijn op deals. En dat betekent dat we kortingen vaak maar moeilijk kunnen weerstaan. Het is al vaker gebleken dat sommige verkopers voorafgaand aan Black Friday hun prijzen omhooggooien, zodat het op de dag zelf lijkt alsof je echt een fikse korting krijgt. Wanneer de prijzen na afloop weer teruggaan naar hun oude peil, kom je soms behoorlijk bedrogen uit.

Vooraf goed de prijzen in de gaten houden, voorkomt deze situatie. Zo ben je beter bedacht op slinkse verkooptrucs.

4. Social media

Social media speelt een steeds grotere rol in de Black Friday-deals. Vaak maken winkels via hun Instagram, Twitter, Facebook en ook TikTok-accounts kortingscodes bekend speciaal voor hun volgers. De pagina van je favoriete merken volgen kan dan al snel een extra kortingscode opleveren.

5. Tweedehands

En ten slotte: geen zin of geen budget om nieuwe spullen in huis te halen? Dan kun je in de week na Black Friday vaak tweedehands je slag slaan. Iemand die zelf een nieuwe telefoon koopt met korting, zal waarschijnlijk hun oude exemplaar al snel op Marktplaats zetten. Zo ben je zuinig op je portemonnee én op de planeet.

Lees ook: Wil jouw kind alles hebben tijdens het winkelen? Probeer deze opvoedhack eens

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Consumer Reports, The Balance Money | Beeld: Pexels, Tim Douglas