Nicolette Kluijver huiverig voor het coronavirus: ‘Ik val onder de risicogroep’

Nicolette Kluijver coronavirus

Met een beperkte longcapaciteit kan het coronavirus een gevaar vormen voor Nicolette

Het is een angstige periode voor presentatrice Nicolette Kluijver. Het coronavirus kan namelijk een groot gevaar vormen voor de blondine. Na tuberculose en longkanker te hebben gehad, heeft Nicolette een beperkte longcapaciteit. Daarom moet de presentatrice extra voorzichtig zijn met het besmettingsgevaar van het longvirus.

Tuberculose en longkanker

Momenteel verblijft Nicolette in strikte thuisquarantaine met haar gezin. Voordat longkanker werd gediagnostiseerd bij de presentatrice had ze tuberculose. “En door de longkanker kreeg ik verschillende klaplongen”, legt ze uit aan RTL Boulevard. Een deel van haar linkerlong is als gevolg van de longkanker verwijderd. Daarom is ze extra alert op het virus en leert ze ook haar kinderen om voorzichtig te zijn. “Ik dril mijn kinderen. Ik moet gewoon echt oppassen. Dus het handen wassen is bij ons echt een strikt regime.”

Beestenboel in huize Kluijver

Nicolette vertelt dat als ze dan echt naar buiten dat ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen helpt te herinneren om voldoende afstand te nemen. “Achterlijk misschien, maar ik doe het wel”, zo zegt ze spottend. Nicolette zit echter niet alleen thuis. Zo heeft de presentatrice drie kinderen en een huis vol met dieren. Schapen, kippen, honden, vissen en een paard, niets in te gek in huize Kluijver. Door de zorg voor haar kinderen en de dieren thuis, is het besef van waardering groot bij Nicolette.

Dankbaarheid is groot

“Naast dat ik echt doodsbang ben, ben ik vooral dankbaar dat ik leef. Dat ik en mijn kinderen gezond zijn, dat ik de zon zie schijnen en vogels zie vliegen. Dat klinkt allemaal best wel weird, maar dat voelt nou eenmaal zo”, legt de presentatrice uit.

Lees ook: Volgers Britt Dekker ondersteboven van killerbody op Instagram

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill