Dit is hoe je gemakkelijk gellak kan verwijderen

gellak verwijderen

Zo verwijder je gellak zonder je nagels te beschadigen

Heb jij regelmatig gellak op je nagels? Dan weet je dat je bij menig nagelsalon om de paar weken terug dient te komen om de gellak te verwijderen. Helaas zijn sinds de coronacrisis alle nagelstudio’s gesloten en proberen velen thuis aan de slag te gaan om zelf gel nagellak van de nagels te verwijderen. Let op goed op hoe je dit doet, want er is een manier om gellak te verwijderen zonder je nagels aan gort te helpen.

Gellak verwijderen

Als je gellak verwijdert kan je achterblijven met zwakke, schilferende en broze nagels. Het probleem is niet zozeer de lak, maar de verwijderingsmethode, legt dermatoloog Dana Stern uit. Je zal je nagels in aceton moeten laten weken en een hulpmiddel moeten gebruiken om de nagellak fysiek van je nagels te verwijderen – dit is een hard en mogelijk schadelijk proces. “Wanneer er agressief wordt geschraapt met een metalen of houten hulpmiddel om gellak te verwijderen, wordt ook de bovenste beschermlaag van de nagel verwijderd. Dit resulteert in een aanzienlijke verdunning”, legt Dr. Stern uit. Als je de nagelmatrix, het gebied van de nagel onder de nagelriem, beschadigt, creëer je witte vlekken, richels en andere onregelmatigheden in het oppervlak waarmee je te maken krijgt als je nagels groeien, waarschuwt ze. Volg deze tips en word je eigen manicure thuis.

Neem de tijd

Geduld en tijd zijn essentieel in dit proces. Volgens Allure moet je jezelf minimaal 30 minuten gunnen om gel nagellak goed te verwijderen. Je moet veel geduld hebben, dus wees voorbereid om te wachten en te relaxen. Als je in de verleiding komt om je te haasten, vergroot je de kans dat je je nagels beschadigt door de nagellak eraf te schrapen in plaats van te wachten tot de nagellakremover zijn werk heeft gedaan.

Knip je nagels

Hoe korter je nagels, hoe gemakkelijker het is om gelnagellak te verwijderen, stelt nagelstyliste Evelyn Lim. “Lichaamswarmte helpt bij het verwijderingsproces”, legt Lim uit. “Gel is moeilijk te verwijderen van de vrije rand – nagelgroei die voorbij de vingertoppen gaat – omdat er geen lichaamswarmte achter zit.” Knip dus zoveel mogelijk van het witte deel van je nagels af, zodat je niet hoeft te worstelen met het verwijderen van nagellak van de meest hardnekkige stukken.

Vijl de toplaag

Je moet de toplaag wegvijlen om de ‘verzegeling’ te verbreken, legt Lim uit. Door het bovenste oppervlakte met de topcoat te vijlen, zal de aceton gemakkelijker tot de gellak kunnen doordringen. Sla deze stap niet over, want het is de sleutel tot het verwijderen van gellak, stelt Lim.

Bescherm je nagelriemen

Je kan je nagelriemen beschermen tijdens het verwijderen van gellak door het gebied rond de nagels te bedekken met verzorgende nagelriemolie. Geen nagelriemolie in huis? Dan kan je ook vaseline gebruiken om de nagelriemen mee in te smeren.

Lees verder op de volgende pagina hoe je je de gellak van je nagels verwijdert.

Pagina 1/2